Vezmu pistoli a zastřelím tě. Muž si nechtěl vzít roušku, u hřbitova vyhrožoval strážníkovi

Strážníci i přes nouzový stav a kontrolu dodržování mimořádných opatření dohlížejí na hřbitovy a jejich okolí. Vedle prevence zaměřené na možné krádeže či vandalismus, kontrolují také mimořádná opatření. Agresivní opilý muž bez roušky skončil na protialkoholní záchytné stanici.

Při kontrole v ulici Antonína Čermáka v Praze 6 si strážník všiml před vchodem na hřbitov muže, který neměl zakryté dýchací cesty, přestože bylo kolem mnoho lidí a nebylo možné dodržet dvoumetrové rozestupy. První výzvy k nápravě sice muž uposlechl, ale pak si roušku strhl, hodil ji na zem a slovně na strážníka zaútočil. Strážník opakovaně muže vyzýval, aby se uklidnil a nasadil si roušku.

Pomocí radiostanice si policista po chvíli přivolal posily. To dotyčného ještě více rozčílilo a pokusil se strážníka chytit za reflexní vestu. Ten mu v jeho počínání zabránil.

Se slovy: „Já tě zabiju, ty hnusnej fízle, vezmu si pistoli a zastřelím tě!“ muž opět zaútočil. Strážník na svou obranu použil teleskopický obušek. Na místo dorazila posila a pomocí donucovacích prostředků muže, který do zakročujícího strážníka kopal, zpacifikovala a nasadila pouta.

U 26letého muže byla s ohledem na zjevnou intoxikaci alkoholem provedena dechová zkouška s pozitivním výsledkem 3,02 promile. Státní policie na místě následně vyloučila možné spáchání trestného činu a nechala dořešení věci v kompetenci strážníků. Agresivní opilec byl převezen na protialkoholní záchytnou stanici. Jeho přestupky se budou zabývat správní orgány.

Tagy: