Demonstrantku z BLM srazil automobil, dav se na něj vrhl

Dav demonstrantů BLM okolo uvíznutého vozu

Demonstrantku BLM srazil v Los Angeles automobil

Šokující záběry na videu zveřejněném na Twitteru ukazují srážku demonstrantky z hnutí Black Lives Matter (BLM) pick-upem na třídě Sunset Boulevard v Hollywoodu. Na vůz se okamžitě vrhnou demonstranti a řidič ujíždí. Z videa není zřejmé, zda šlo o úmysl, či nešťastnou náhodu.

Ve čtvrtek po setmění se na Sunset Boulevard v Hollywoodu, stejně jako na řadě jiných míst po celých USA, protestovalo proti verdiktu hlavní poroty v případu policií zastřelené Afroameričanky Breonny Taylor.

Záběry ukazují dav protestujících právě ve chvíli, kdy do něj najednou vjede černý pick-up a srazí a zraní jednu z žen. Dav se okamžitě vrhne na automobil a snaží se otevřít dveře u řidiče. Ten se snaží ujet, davu navzdory

Helikoptéra losangeleské policie (LAPD) automobil dokázala sledovat a nasměrovat k němu pozemní jednotky, které řidiče zadržely. Nyní je v policejní vazbě, bližší informace o něm zatím nejsou zveřejněné, informoval web Daily Mail. Z videa není zřejmé, zda šlo, nebo nešlo v případě sražené demonstrantky o úmysl. Není vyloučené, že žena vstoupila autu do cesty.

Na jiném videu je pak zachycen ještě druhý incident, kdy se do davu zaplete bílý automobil Prius, uvízne v něm a pomalu se jej snaží projet. Načež se na auto vrhnou demonstranti a řidič ujíždí pryč. Je však pronásledován a černému pick-upu doprovázejícímu demonstranty se nakonec automobil podaří dohnat i zablokova. Demonstrující se řidiči snaží vzít klíče. Nakonec se však autu přece jen podaří ujet.

Tagy: