Dramatické záběry: Z mostu přes řeku Ohio visel kamion, řidička se držela jako šampion

Z mostu přes řeku Ohio visel kamion.

Kamion visel z mostu nad řekou Ohio

Zásah u neobvyklé nehody za sebou mají hasiči z amerického Louisville. Z mostu, který spojuje státy Kentucky a Indiana, visel kamion. Z něj po 45 minutách vytáhli řidičku, která podle nich měla velké štěstí. Pád do řeky Ohio z více než 22 metrů by byl pravděpodobně fatální.

Jak přesně k nehodě došlo, zatím není jasné. Řidička nicméně prorazila svodidla a kamion zůstal viset za návěs. Hasiči ženu podle webu Telegraph vyprostili za pomoci lan a žebříků. „Držela se jako šampion,“ pochválil ji šéf louisvillských hasičů Brian O’Neill. Emoce si žena dovolila, až když se dostala na pevnou zem.

ČTĚTE TAKÉ: Trénoval i Petra Čecha. Teď fotbalové legendě zabil manželku domíchávač betonu

Zásah byl pro hasiče velmi neobvyklý. „Určitě jsme dělali nějaké bláznivé věci, ale tohle zatím vede,“ popsal serveru Daily Mail hasič Bryce Carden, který pro ženu slanil. Dodal, že na mostech a výškových budovách podobné akce trénují. „Všechno souvisí s výcvikem, dělali jsme to snad stokrát,“ řekl.

„Jménem města Louisville chci velmi poděkovat hasiči Bryce Cardenovi a dalším záchranářům, kteří přispěchali na místo a statečně zachránili řidičku kamionu. Je naživu díky vašemu hrdinskému úsilí,“ poděkoval na sociální síti X hasičskému týmu starosta města Craig Greenberg.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hříchy českých řidičů: Agresivní vybržďování i ostré předjíždění. Kdy je riziko nejvyšší?

Tagy: