Dramatické zatčení útočníka z drogerie v Praze. Měl u sebe nůž a teleskopický obušek

Policie dopadla útočníka z nákupního centra.

Zatýkání útočníka z nákupního centra

Pražští kriminalisté zveřejnili záběry z dopadení šestatřicetiletého muže, který měl minulý týden pobodat pracovníka ostrahy obchodu poté, co byl přistižen při krádeži. Kromě nože u něj policisté objevili i teleskopický obušek.

Po podezřelém muži, který minulý týden ve středu zaútočil na Zahradním městě na ostrahu obchodu, pátrali všichni policisté v Praze. Podařilo se ho dopadnout během 48 hodin poté, co si ho strážci zákona z místního oddělení Strašnice všimli na zastávce v ulici Průběžná. Snažil se utéct, nakonec se policistům sám vzdal. Našli u něj teleskopický obušek a také nůž.

ČTĚTE TAKÉ: Brutálně znásilnil a podřízl 11letou Haničku. Sadistický pedofil je z Bohnic zpátky na svobodě

Všechno začalo, když šestatřicetiletý muž přišel do drogerie, kde ho kvůli podezření z krádeže zastavila ostraha. Při potyčce pak útočník vytáhl nůž. „Při pokusu o krádež došlo k incidentu mezi pachatelem a členem naší smluvní ostrahy. Došlo ke zranění člena ostrahy,“ sdělila CNN Prima NEWS manažerka komunikace obchodu Olga Stanley.

„Uviděla jsem, že je všude krev a na zemi leží pán. Byli tam už policisté. Bylo to hrozný, takový šok. Všichni se najednou seběhli,“ popsala dramatický okamžik svědkyně.

Zraněného se středně závažným poraněním převezli záchranáři do nemocnice. Už druhý den měl být ale podle policistů mimo ohrožení života.

„Kriminalisté z oddělení vražd se šestatřicetiletým recidivistou, který již byl dvacetkrát trestaný, zahájili trestní stíhání pro trestné činy vydírání a krádež, kdy mu v případě odsouzení hrozí až 12 let za mřížemi. Zároveň podali podnět na jeho vzetí do vazby,“ uvedl pražský policejní mluvčí Jan Daněk. Soud návrhu na vzetí muže do vazby vyhověl, ten tak na začátek soudního líčení počká v cele.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Sexuálně zneužíval dceru. S její 6letou sestrou se muž smí stýkat dál, rozhodl soud v Plzni

Tagy: