Vířivky se značkou CZECH MADE dobývají svět

Česká rodinná firma z Dolní Dobrouče vyváží svůj jedinečný a kvalitní český výrobek do dvou desítek zemí. Již 27 let se věnuje výrobě luxusních vířivek a celoročních bazénů swim spa, které se vzhledem k vlastnímu vývoji, precizní výrobě a světově uznávanému designu těší velké oblibě.

Společnost USSPA, s. r. o., je zároveň držitelem značky kvality CZECH MADE, která vířivkám dodává ověřený punc kvality a pomáhá při exportu.

O odpověď na několik otázek jsme požádali Kateřinu Kadlecovou, ředitelku společnosti.

Co je pro váš byznys klíčové a co vás odlišuje od konkurence?

Klíčové jsou hodnoty, na kterých je naše společnost postavena. Jsme rodinná firma, jejíž podstatou je mezigenerační návaznost podnikání, čehož není možné dosáhnout bez kvality a vývoje. Do oboru spa přinášíme profesionalitu, která v něm není běžná. Odlišujeme se designem, vysokou kvalitou a inovacemi, které přinesly již nejeden celosvětový trend v našem oboru. Zakládáme si také na péči a odborném servisu.

Celkově nám jde o vysoký standard „customer experience“ v každém stádiu – od komunikace a marketingových nástrojů přes systém prodeje a showroomy až po samotné uživatelské zážitky. Uvažujeme komplexně, máme odvahu přinášet nová řešení a přístupy a zároveň jsme konzervativní v základech, které představují jistotu pro naše zákazníky.

Jak velkou část výroby exportujete a kam vyvážíte nejvíce?

Do zahraničí své produkty vyvážíme už přes dvacet let. Aktuálně na export směřuje polovina naší produkce, a to zhruba do dvaceti převážně evropských zemí. Vyvážet můžeme pouze tam, kde si zajistíme proškoleného partnera, protože naše spa mají dlouhou životnost a chceme, aby každý zákazník měl po celou její dobu zajištěný odborný servis. Nejsilnější dealery máme ve Švýcarsku, na Slovensku, ve Švédsku nebo v Rakousku. Ve Španělsku pak máme vlastní dceřinou firmu.

Jste dlouhodobým držitelem značky CZECH MADE. Co to pro vás znamená?

Značku Czech Made máme od roku 2015. Pro nás to byla logická návaznost na certifikace ISO 9001 a ISO 14001, které udržujeme již od roku 2000, respektive 2003. Czech Made pro nás má dva důležité aspekty: jednak představuje další nezávislé ohodnocení a ocenění naší kvality nezávislou institucí, a pak je to oficiální potvrzení českého původu našich produktů. Obojí přispívá k jistotě a klidu pro zákazníky, že získají opravdu to, co očekávají. Určitě to působí pozitivně také v rovině zaměstnanecké, pro ně je to ujištění o smysluplnosti činností i nastavených systémů a procesů, a to nejen ve výrobě.

Jaké výhody poskytuje značka kvality při exportu?

Značné. Ověřená kvalita je za nás základem pro možnost prosadit se na zahraničních trzích. Naše koncepce nestojí na nízké ceně, ale právě na kvalitě a přidané hodnotě. Pokud ty jsou potvrzeny certifikací od nezávislé instituce, má náš zahraniční partner a v konečném důsledku i zákazník faktické ujištění o původu a úrovni produktu a dodavatele. Naše společnost se od počátků hrdě hlásí k českému původu, přestože to v začátcích znamenalo bořit stereotypy a předsudky. Spousta šikovných a úspěšných českých firem a také vědců, umělců či třeba designérů za poslední roky pomohla posílit zvuk Česka v zahraničí a překonat postkomunistický odkaz.

Zdroj: Česká společnost pro jakost

www.czechmade.cz

Tagy:
design export Česko výroba značka kvality Českou kvalitu nenahradíš Czech Made vířivka USSPA, s.r.o.