Virtuální opice a ptáčci. Krypta představí milionový trh s digitálním uměním NFT

Snímek z pořadu Krypta, epizoda o NFT

BYZNYS (22)

V kryptoměnovém světě by člověk hledal jen málo témat, která jsou ještě více kontroverzní než NFT. Někteří tyto digitální umělecké kousky považují za geniální, jiní marně hledají vyšší smysl v investování milionů korun do pár pixelů. Jaká NFT jsou teď v kurzu? To ukáže další díl pořadu Krypta. Můžete ho sledovat každý týden ve čtvrtek ve 14:40 na CNN Prima NEWS.

NFT je nezastoupitelný token, tedy forma digitálního obsahu, který existuje výhradně ve virtuální podobě. A který má teoreticky jediného majitele. Nejčastěji má NFT představovat umění – obrázek, video nebo skladbu.

Jednotlivá NFTs jsou přímo navázána na svět digitálních mincí. Na blockchain jednotlivých kryptoměn se totiž zapisuje informace o vlastnictví daného digitálního kousku. Nejčastěji se k tomuto účelu využívá kryptoměna ethereum. Investoři jsou přitom schopní za obrázky pixelových ptáčků nebo opic utrácet miliony dolarů.

Populární odnoží celého sektoru je NFT gaming. Vznikají totiž speciální videohry, prostřednictvím kterých hráči vytvářejí a obchodují předměty právě v podobě NFT. Nejen o nich bude řeč v další Kryptě.

O pořadu Krypta

Kryptoměny patří mezi nejrizikovější investice, které definuje vysoká volatilita. Pořad Krypta má za cíl přístupnou a srozumitelnou formou zvýšit povědomí o bitcoinu a dalších digitálních mincích, které jsou dlouhá léta spojeny s řadou kontroverzí a mýtů.

Jde o první audiovizuální pořad o kryptoměnách v Česku, se kterým přichází velké médium. K 1. září roku 2022 odstartovala už druhá řada tohoto projektu.

Pořad Krypta sledujte každý čtvrtek ve 14:40 na CNN Prima NEWS nebo na webu cnn.iprima.cz, kde najdete odvysílané díly také ze záznamu.

Tagy:
opice pořady CNN Prima NEWS Bitcoin gaming kryptoměna Ethereum NFT digitální umění Krypta