Vízek: Komu smrdí kabina, nemůže být šéfem. Fousek by měl skončit, fotbal nikam neposunul

Ladislav Vízek byl kritický k vedení FAČR.

Co Čech, to trenér! (26)

Současný předseda FAČR Petr Fousek fotbalové hnutí nikam neposunul a veřejnost by uvítala, kdyby ve funkci skončil, je přesvědčen bývalý reprezentant Ladislav Vízek. Naopak vůči záložníkovi Antonínu Barákovi by po nešťastném vyloučení v klíčovém zápase byl shovívavý. V pořadu Co Čech, to trenér ve vysílání CNN Prima NEWS někdejší útočník také zhodnotil celkový výkon české reprezentace na evropském šampionátu v Německu.

Marasmus v současném českém fotbale, včetně nepřesvědčivé mediální prezentace národního týmu, Vízek připisuje osobě předsedy FAČR Petra Fouska. Podle bývalého hráče pražské Dukly Fousek nemá blízko k fotbalu jako takovému. „Komu smrdí kabina, nemůže být dobrým ředitelem. Fouskovi smrdí už i chodba do kabiny,“ uvedl Vízek.

ČTĚTE DÁLE: Heroický výkon a české srdce, hodnotili fotbalisté porážku s Turky. Ostře zkritizovali sudího

Národní tým podle Vízka čelil smůle a protivenstvím během celého šampionátu. „Kluci byli z formy a působili unaveně. Reparátem bude mistrovství světa za dva roky,“ nastínil ve studiu.

Česká fotbalová reprezentace se s turnajem v Německu loučí už po základní skupině. Rozhodla porážka 1:2 v klíčovém zápase proti Turecku. Průběh utkání výrazně ovlivnilo vyloučení záložníka Antonína Baráka už ve 20. minutě zápasu.

„Nemůžeme z Baráka dělat psance. Je to slušný kluk a jeho táta je fotbalový trenér,“ řekl smířlivě Vízek. Nešťastná červená karta může podle něj nepříjemně ovlivnit Barákovu budoucnost v reprezentaci.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Fotbalistu Limberského zprostil soud viny z vydírání. Potrestal jednoho ze čtyř obžalovaných

Tagy:
Německo fotbal Ladislav Vízek Antonín Barák národní tým Petr Fousek FK Dukla Praha Mistrovství světa ve fotbale Fotbalová asociace České republiky