Fotbalistu Limberského zprostil soud viny z vydírání. Potrestal jednoho ze čtyř obžalovaných

Davida Limberského zadržela na hokejovém MS policie

Soud zprostil Limberského viny

Okresní soud v Karlových Varech v úterý zprostil fotbalistu Davida Limberského a dva jeho přátele viny z vydírání. Čtvrtý obžalovaný dostal od soudu dvouletý trest s podmíněným odkladem na tři roky. Obžaloba všechny čtyři vinila z vydírání, když podle spisu vymáhali zpět peníze, které investovali do těžby kryptoměn. Na rozdíl od tří zproštěných viny soud potrestal Františka Kohouta, který použil násilí a hrozil zbraní poškozenému Luboši J.

Davida Limberského a jeho tři přátele včetně Františka Kohouta obvinili v roce 2022 karlovarští kriminalisté, protože měli vydírat Luboše J.

ČTĚTE TAKÉ: Střelba v Libčevsi u Loun: Muž se zabarikádoval v bytě, policisté místo obklíčili

Fotbalista Limberský se rozhodl investovat do těžby kryptoměn a společně se třemi svými společníky nakonec dal na pořízení těžební výpočetní techniky přes čtyři miliony korun. Těžba etherea ale nešla tak, jak jim poškozený sliboval, a výnos byl nižší. Po neshodách s Limberským nakonec poškozený muž stroje na těžbu kryptoměn odpojil.

Následovala schůzka v karlovarské kavárně, kde se podle reportéra CNN Prima News Tomáše Poláka měla situace vyhrotit. „Jeden z obžalovaných dokonce údajně muži, který měl těžbu kryptoměn zajišťovat, vyhrožoval s pistolí v ruce,“ uvedl. Ostatní jej ale podle mínění soudu v tomto jednání nepodporovali, ale spíše ho krotili.

Podle soudu se tak neprokázalo, že by tři obžalovaní plánovali nátlak na poškozeného muže. A i chování Kohouta soud označil spíše za exces. Jenže tím, že muže skutečně udeřil zbraní a zbraní mu i hrozil, se podle soudu vydírání dopustil. Kohout se v úterý na místě odvolal, ostatní tři zproštění obžaloby se práva na odvolání vzdali. Státní zástupce i zástupce poškozeného si ponechali lhůtu na rozmyšlenou.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Recidivista byl na svobodě jen osm dní: V Olomouci vyloupil klenotnictví, policie ho dopadla

Tagy: