Novorozence s matkou smetl na Jičínsku vlak. Do nemocnice je dopravil vrtulník

Vlak na Jičínsku srazil ženu s dítětem.

Žena pravděpodobně skočila pod vlak i s dítětem

Na železniční trati na Jičínsku srazil vlak krátce po poledni dvě osoby. Podle informací CNN Prima NEWS by mělo jít o ženu s dítětem – novorozenětem. Na místo letěl vrtulník záchranné služby, který zraněné transportoval do nemocnice.

Železniční přejezd za Sobotkou je oblepený policejními páskami. Kriminalisté s techniky zajišťují na místě stopy po vážné nehodě. „Šla tam paní s dítětem v kočárku a vstoupila pod vlak. Měla být z Rovně,“ uvedla CNN Prima NEWS jedná z místních obyvatelek.

„Krátce po 12:30 jsme přijali oznámení týkající se dvou osob sražených vlakem na železniční trati mezi Sobotkou a Mladějovem v Čechách,“ sdělila mluvčí policie Šárka Pižlová. Srážka se stala nedaleko Kozlova a Rovně na samotě, kde je jen několik domů a přes železniční trať vede lesní cesta. Podle dosavadních informací jsou žena i s dítětem naživu.

„Na místě jsme ošetřili dvě zraněné osoby. Ženu ve věku mezi 20 a 30 lety, jejíž stav byl velmi vážný. Musela být napojena na umělou plicní ventilaci. Po poskytnutí veškeré potřebné léčby jsme ji letecky transportovali do traumacentra ve Fakultní nemocnici Hradec Králové. O dítě se postarali kolegové z libereckého vrtulníku. Podle mých informací v době předávání bylo dítě mimo ohrožení života,“ doplnil mluvčí záchranářů Ivo Novák.

Nehodě nešlo zabránit

Podle informací CNN Prima NEWS šlo o novorozeně. Tomu, že by žena mohla vejít pod vlak úmyslně, nasvědčuje fakt, že vlak při průjezdu lesním úsekem opakovaně troubí. Vyšetřovací verzi bude nejspíš moct kriminalistům potvrdit strojvedoucí, který nemohl srážce zabránit. Dvojici viděl při výjezdu ze zatáčky.

„Příčiny a okolnosti této události šetří kriminalisté z Jičína,“ doplnila Pižlová. Jestli šlo například o zoufalý pokus řešení rodinné situace, policie zatím neupřesnila. Vyšetřovatelé předpokládají, že ve středu budou mít k případu více informací ke zveřejnění.

Tagy:
vlak vrtulník CNN Prima NEWS Královéhradecký kraj zdravotnická záchranná služba Česko Sobotka Mladějov