Vlak u Frýdku-Místku srazil dvouleté dítě. Chlapeček skončil v nemocnici

Vlak

Sražené dítě

Dvouletého chlapce srazil nedaleko Frýdku-Místku vlak. Dítě zůstalo zaklíněné pod soupravou a vyprostit ho museli hasiči. Záchranáři ho pak naložili do vrtulníku, který ho přepravil s poraněním hlavy a oděrkami po celém těle do ostravské fakultní nemocnice. Nehodu vyšetřuje policie. Zjišťuje, jak se chlapec do blízkosti kolejí dostal.

Nehoda se stala před 11:30 na železniční trati mezi stanicemi Frýdek-Místek a Lískovec. Na pomoc vyjely dvě pozemní posádky a následně byl vyslán i záchranářský vrtulník.

„Chlapec zůstal po kolizi ležet v kolejišti pod vlakovou soupravou, odkud jej vyprostili hasiči. Byl při vědomí, prvotní vyšetření zasahujícím lékařem ukázalo poranění hlavy a vícečetné oděrky na dalších částech těla. Záchranáři zajistili pacienta krčním límcem a uložili do podtlakové matrace,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Dodal, že záchranáři dítěti podali tlumící léky a infuzní roztoky, nutné bylo také podání kyslíku. Vrtulník ho pak přepravil na urgentní příjem Fakultní nemocnice Ostrava. Kolize ovlivnila provoz na trati, některé spoje byly zrušeny. V úseku Paskov – Frýdek-Místek cestující přestupovali do náhradních autobusů.

Tagy: