Do domu střelce z fakulty se někdo vloupal. Pachatel mohl hledat inspiraci, míní psycholog

Do domu útočníka z filozofické fakulty se někdo vloupal.

Nové informace ke vloupání do domu v Hostouni

Policisté se vrátili k domu ve středočeské Hostouni, ve kterém bydlel masový vrah z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy. Někdo se totiž do něj vloupal. Od té doby ho proto policisté hlídají. Ozbrojeni jsou i dlouhými střelnými zbraněmi.

„Kvůli zvýšené majetkové činnosti policisté z preventivních důvodů na objekt dohlíží. Evidujeme dva případy vloupání, a to z 25. a z 29. prosince,“ řekla CNN Prima NEWS mluvčí středočeské policie Michaela Richterová.

ČTĚTE TAKÉ: Za každý rok ve vězení se vrah z Teplic plánoval mstít. Chtěl zapálit hernu a zabil policistu

Policisté stojí před domem tak, aby na něj dobře viděli, v autě mají dlouhé palné zbraně, a to kvůli bezpečnosti. Pětadvacátého prosince se lupič dokonce dostal dovnitř. Podle informací CNN Prima NEWS si z domu něco odnesl.

„Nebyly odcizeny věci, které souvisí s probíhajícím trestním řízením,“ dodala Richterová. Policisté jsou na místě od 29. prosince, tedy od druhého pokusu o vloupání. Proč by se ale někdo chtěl vloupat do domu masového vraha?

„Z literatury víme o třech možnostech – může jít o lovce senzací, o někoho, kdo chce čin napodobit a sbírá na místě inspiraci, jak udělat něco podobného, nebo to mohou být lidé motivovaní nějakými problematickými ideologiemi,“ uvedl psycholog Radek Ptáček.

Policisté dělají všechno pro to, aby pachatele dopadli. A podle toho, co psycholog tvrdí, by k dopadení měli napnout všechny síly. Zatím není jasné, jak dlouho bude rodinný dům v Hostouni střežen. Pokud víte o něčem, co by jim pachatele pomohlo dopadnout, vytočte 158 nebo dejte vědět nám do redakce Krimi zpráv.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Policisté jen žasli: U Brna dopadli cizince, který jel na kradeném kole po dálnici do Prahy

Tagy:
Brno vrah střelba psycholog Teplice Radek Ptáček vloupání zloděj Univerzita Karlova Praha Filozofická fakulta Univerzity Karlovy střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy