Vodečku jsem si dal, prohlásil řidič, který nadýchal téměř čtyři promile

Opilý muž v Hradci Králové

Opilý řidič, kterému ve středu naměřili strážníci v Hradci Králové téměř čtyři promile alkoholu v krvi, zná svůj trest. V pátek u okresního soudu dostal dva roky zákazu řízení a 30 tisíc korun pokutu. S rozsudkem je řidič smířený, k alkoholu se totiž přiznal hned, jak ho policisté zastavili. „Vodečku jsem si dal,“ řekl.

Podle oznámení měli tři opilí muži v Březhradské ulici v Hradci Králové nasednout do dodávky a odjet. Už o pár set metrů dále na ně ale čekala policejní hlídka. Řidič původem ze Slovenska uvedl, že chtěl jen přeparkovat. Se strážníky následně zabředl do rozhovoru o tom, zda je nutné absolvovat dechovou zkoušku. Při prvním fouknutí mu přístroj naměřil 3,42 promile alkoholu.

Následný pokus ukázal ještě větší hodnotu. „Při druhé zkoušce muž nadýchal dokonce 3,74 promile. Strážníci potom na místo přivolali kolegy od policie k dořešení,“ uvedla mluvčí královéhradeckých strážníků Eva Kněžourová. Řidič následně skončil v poutech a putoval na záchytku. O jeho trestu se v pátek rozhodovalo u okresního soudu ve zkráceném řízení.

Jste řidič? Byl jsem...

„Stalo se, stojím si za tím, co jsem provedl. Budu za to pykat a platit, no co. Trest mám dva roky zákazu činnosti a pokutu 30 tisíc korun,” řekl odsouzený reportérovi CNN Prima NEWS při odchodu ze soudní budovy. Podle svých slov se po uhrazení pokuty vrací domů na Slovensko.

Policie záznam ze zatýkání zveřejnila a video se stalo ihned populárním. Řidič se například po zastavení sám přiznal, že pil alkohol. Podle něj tedy jen „vodečku“. Na konci, po vystoupení opilého muže z dodávky, se strážník ptá, zda je dotyčný opravdu řidič. „No, byl jsem,“ odpovídá Slovák.

Tagy: