Češku čeká velké wimbledonské finále. Manžel opustí kočky, maminka se bojí přijet

Markéta Vondroušová

Markétu Vondroušovou čeká jeden z vrcholů kariéry – finále Wimbledonu. Na velkolepý mač, ve kterém se o slavný „talíř“ utká s Tunisankou Uns Džábirovou, dorazí i její manžel Štěpán, který doteď doma hlídal kočky. Pověrčivá maminka ale do Londýna raději nepřiletí.

Celý tenisový svět žasne. Markéta Vondroušová se stala první nenasazenou hráčkou, která se po 60 letech probojovala do finále Wimbledonu. Tou poslední byla v roce 1963 slavná Billie Jean Kingová. Češce gratulovaly i legendy. „Po finále v Paříži je zázrak, co se jí povedlo. Předtím vyhrála na trávě čtyři zápasy za celou kariéru. Nevím, co se stalo. Ráda bych si s ní popovídala, abych zjistila, proč se tak zlepšila,“ uvedla devítinásobná vítězka grandslamu Martina Navrátilová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Po mateřské válí. Strýcová si na svém posledním Wimbledonu zahraje finále

„Objevil ji náš zkušený hráč Pavel Huťka, který tehdy přišel a říkal: ‚Tam běhá taková holčička a vypadá jako kluk.‘ Je to trochu podobné tomu, jak vypadala Martina Navrátilová,“ sdělil manažer klubu I. ČLTK Praha Vladislav Šavrda.

O čtyři roky starší a pět centimetrů menší soupeřka Džábirová už si vydělala tenisem skoro o 100 milionů korun víc než Češka. Vítězka Wimbledonu dostane 65 milionů korun, poražená polovic. „Mám pocit, že jsme v některých věcech stejné. Je to finále, bude to těžký zápas bez ohledu na to, kdo proti komu stojí,“ řekla Vondroušová. „Markéta je skvělá hráčka a letos jsem s ní už dvakrát prohrála, takže se chystám pomstít,“ sdělila Džábirová.

V sobotu podpoří Markétu přímo z tribuny i rodina. Maminka Jindřiška ale raději zůstává doma. V roce 2019 byla u porážky finále Roland Garros. „Během turnaje nenarušuji naše rituály. Dnes se snažím nabrat sílu, je to vše moc náročné,“ popsala matka Markéty Vondroušové Jindřiška Anderlová. To manžel Štěpán, který doteď doma hlídal kočky, na zápase chybět nebude.

Tagy: