Po mateřské válí. Strýcová si na svém posledním Wimbledonu zahraje finále

Tenistka Barbora Strýcová si zahraje v rámci rozlučkového turné finále čtyřhry ve Wimbledonu. Sedmatřicetiletá rodačka z Plzně spolu s tchajwanskou spoluhráčkou Sie Šu-wej zdolaly česko-španělskou dvojici Marie Bouzková, Sara Sorribesová 6:4, 6:1 a v nedělním souboji o titul vyzvou australsko-belgický pár Storm Hunterová, Elise Mertensová. Na trávě v All England Clubu mohou zopakovat společný triumf z roku 2019.

Bývalá světová jednička v deblu Strýcová a Sie Šu-wej mohou získat druhý společný grandslamový titul a nahradit na trůnu loňské vítězky Barboru Krejčíkovou a Kateřinu Siniakovou. Nasazené jedničky se z turnaje odhlásily kvůli zranění Krejčíkové.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vězení místo červené karty? Nemusí jít ani o faul, vysvětluje expert na sportovní právo

Strýcová se na tenisové kurty vrátila po mateřské přestávce letos v dubnu. Po Wimbledonu nastoupí na přelomu července a srpna na domácím turnaji Livesport Prague Open. S kariérou se definitivně rozloučí v září na US Open.

Strýcová se Sie Šu-wej vykročily za postupem díky vydařené koncovce prvního setu. V desáté hře získaly rozhodující brejk a sadu získaly za necelou hodinu ve svůj prospěch. Ve druhém setu utekla nenasazená česko-tchajwanská dvojice do vedení 5:0 a žádné drama již nedovolila.

Sedmatřicetiletá Sie Šu-wej může triumfovat ve čtyřhře ve Wimbledonu počtvrté, vedle čtyři roky starého triumfu se Strýcovou uspěla na londýnské trávě také v letech 2013 a 2021. Strýcová může získat druhý grandslamový deblový titul v kariéře. Poražené semifinalistky Bouzková se Sorribesovou zaznamenaly nejlepší společné vystoupení na grandslamu.

Česko bude mít svou zástupkyni také ve finále dvouhry, kde Markéta Vondroušová v sobotu vyzve Tunisanku Uns Džábirovou.

Tagy: