Vražda české turistky v Kolumbii: Před smrtí se pohádala s přítelem, tvrdí média

Zastřelená Anna Tintěrová

Češka zabitá v Kolumbii

Policie v kolumbijském regionu Antioquia oznámila smrt 25leté Anny T. z České republiky, kterou vyšetřuje jako vraždu. Informují o tom místní zpravodajské weby. Turistku údajně někdo zastřelil, když se v noci na sobotu vracela do hotelu, kde byla ubytovaná.

Tělo Češky bylo nalezeno nedaleko obce Jardín jižně od města Medellín. Zavražděná tam pobývala společně s mužem britské národnosti, který byl jejím přítelem.

List El Tiempo na svém webu uvádí, že podle prvních zjištění žena v pátek večer opustila farmu nedaleko uvedené obce „poté, co se pohádala s přítelem. Ale na cestě zpět do hotelu ji někdo uprostřed noci několikrát střelil,“ píše El Tiempo.

Zabitá Češka byla podle médií v Kolumbii na dovolené, v době smrti tam prý pobývala už dva týdny. Britovi, který ji na cestě doprovázel, se nic nestalo, muž spolupracuje s vyšetřovateli. Policie zatím neoznámila, co by mohlo být motivem vraždy. Podle El Tiempo se česká turistka mohla stát obětí přepadení.

„Prošetřujeme všechny informace, abychom objasnili okolnosti, způsob, čas a místo smrti této osoby,“ uvedl policejní velitel Gustavo Franco. Dodal, že tělo oběti bylo předáno soudním lékařům v Medellínu.

Web semana.com připomíná, že letos 20. dubna byl v kolumbijském městě Barranquilla zastřelen americký turista Timothy Revell Reed. Podle svědků ho přepadli dva muži na motorce a chtěli mu ukrást zlatý řetízek, který měl na krku. Když se 54letý Američan začal bránit, muži ho dvakrát zasáhli střelnou zbraní. Muž upadl na chodník a po chvíli zemřel. Celý incident natočila bezpečnostní kamera umístěná na ulici.

Tagy: