Krásná a hodná holka. Přátelé vzpomínají na zavražděnou studentku v Budějovicích

Pokračování vraždy v Protivíně

Případu brutální vraždy mladé ženy u Protivína, který připomíná spíše thrillerový film, mnozí nemohou uvěřit. O to víc ti, kteří oběť nebo vraha osobně znali. Jak o nich mluví sousedé nebo známí?

Pro řadu lidí byl šokující právě motiv vraždy. Dívka měla souseda rušit při hraní počítačových her. Redakce Krimi zpráv mluvila s obyvateli z okolí domu, kde oba lidé bydleli. Někteří 27letého muže pravidelně potkávali. Říkali, že vypadal jako klidný a bezkonfliktní člověk.

Událost je však natolik vyděsila, že odmítli cokoliv říct přímo na kameru. Že se jednalo na pohled o bezproblémového muže, potvrdila i policie. „Byl zaměstnaný, žil sám. Byl však závislý na počítačích, filmech a žil ve svém virtuálním světě,“ uvedla vyšetřovatelka Renáta Míková.

Na mladou studentku vzpomínaly některé její kamarádky na sociálních sítích, upozornil web Blesk.cz. „Dotyčnou jsem znala čtyři roky a čtyři roky s ní trávila každý den na střední škole a vím, jak hodná a super holka to byla. Nedokážu pochopit, z jak stupidního důvodu se to stalo,“ uvedla na Facebooku jedna ze spolužaček.

„Také jsem ji znala a nemůžu se z toho pořád vzpamatovat. Byla to krásná holka, fakt hezká, chodila pěkně oblékaná, pěkně namalovaná, ale vím, že se i dobře učila,“ dodala další z uživatelek. Přidávali se k nim ale i tací, kteří oběť neznali. „Sama mám 27letou dceru. Nedokážu si představit, že by se jí stalo něco podobného,“ napsala paní Sára M.

Pachatel se přiznal a spáchal sebevraždu

Sedmadvacetiletý mladík nikdy nebyl v minulosti trestán. Podle policie byl závislý na počítačových hrách a filmech. Žil si ve svém virtuálním světě. „Samo hraní počítačových her nemusí způsobovat takové chování. Je důležitá osobnost člověka. Tam velmi pravděpodobně už bývají základní agresivní rysy zesílené, někdy enormně. Může tam být negativní vztah vůči společnosti. Proto se člověk od ní často izoluje. Může tam také být zhoršené ovládání své emotivity. Potom možná člověk volí hry agresivního rázu nebo vyloženě agresivní a postupně může dojít k určitému smazání hranice mezi realitou a virtualitou,“ vysvětlil primář psychologického oddělení ve Vojenské nemocnici v Brně Jiří Brančík.

Podle psychiatra mohl být vrah při hraní vyrušen. „Pokud člověk byl rušený při hraní, nemůže v klidu dosáhnout plnění své závislosti. Pokud je člověk takto nastavený, snaží se odstranit zdroj rušení ze svého okolí, aby mohl nerušeně pokračovat v tom, co se mu líbí,“ doplnil Brančík.

Vražda se stala v sobotu 4. září v bytovém domě v Českých Budějovicích. Muž pak tělo odvezl autem do lesa k Protivínu na Písecku, kde usmrcené oddělil hlavu od trupu. Policisté jej zadrželi minulý týden ve středu večer. Vrahovi hrozil až výjimečný trest. Muž ale ve vazbě spáchal sebevraždu.

Tagy: