Brutální vražda u Protivína: Kvůli hluku sťal dívce hlavu, ve vězení spáchal sebevraždu

Pátrání

Muž, kterého policie obvinila z vraždy mladé ženy na Písecku, spáchal ve vazbě sebevraždu. K trestnému činu se předtím policii přiznal. Vražda se stala v sobotu 4. září v bytovém domě v Českých Budějovicích. Sedmadvacetiletý muž pak tělo odvezl autem do lesa k Protivínu na Písecku, kde usmrcené oddělil hlavu od trupu. Policisté jej zadrželi minulý týden ve středu večer, hrozil mu až výjimečný trest.

Z vyšetřování vyplývá, že muži vadilo, že žena v bytovém domě prováděla něco hlučného. „Došlo mezi nimi ke krátkému verbálnímu konfliktu,“ uvedla vyšetřovatelka Renata Miková. Muž poté jednadvacetiletou vysokoškolskou studentku zatáhl do svého bytu, kde ji rdousil a utopil.

Předtím se prakticky neznali. Podle policie byl muž závislý na počítačových hrách a filmech a žil ve svém virtuálním světě. Policie jej hledala v souvislosti s požárem osobního auta BMW. Policisté to v pondělí uvedli na tiskové konferenci. Pachatel se k trestné činnosti doznal a uvedl detaily, které nemohl znát nikdo jiný než on. Za takový prohřešek hrozí trest 15 až 20 let nebo až doživotí.

Vyšetřovatelka dodala, že muž auto v lese zapálil, protože zapadl a nebyl s to odjet. Požáru si pak všimli lidé z okolí. „Při ohledání místa bylo nalezeno tělo, které bylo po smrti zdevastováno tím, že část těla byla oddělena od trupu,“ řekla Miková.

Obviněný z místa činu odešel pěšky do nedalekých Číčenic, odkud zavolal své matce, která pro něj přijela a odvezla ho do Českých Budějovic. „Muž nebyl v minulosti stíhán,“ sdělila Miková. Vyšetřování podle ní trvalo rekordně krátkých 96 hodin s pomocí psovodů, letecké služby, vrtulníku i dronů.

Sebevraždou podezřelého se zabývá vězeňská služba spolu s policií, sdělila mluvčí vězeňské služby Markéta Prunerová. „Cizí zavinění lze předběžně vyloučit, jelikož muž byl ubytován samostatně,“ uvedla. Protože vyšetřování není ještě uzavřeno, nemůže podle ní vězeňská služba poskytnout více informací. Sedmadvacetiletý muž se podle mluvčí zabil minulý týden v pátek večer ve Vazební věznici České Budějovice.

Jedná se o druhou sebevraždu stíhaného v tomto zařízení v krátké době. Před několika týdny se tam zabil muž obviněný z toho, že přepadl obchod v centru Českých Budějovic a držel tam několik desítek minut ženu jako rukojmí.

Kriminalisté uvedli, že s ohledem na pozůstalé k činu nebudou zveřejňovat další podrobnosti. Jedná se o šestou vraždu v Jihočeském kraji od začátku roku.

Tagy: