Vražda v Jevanech: Motivem byly peníze. Něčeho takového jsme se báli, uvedla kamarádka mrtvé

Policisté se dál věnují vyšetřování vraždy v Jevanech.

Pokračování případu vraždy v Jevanech

Hlavním motivem brutální vraždy v Jevanech byly podle policistů peníze, uvedla televize CNN Prima NEWS s odkazem na vyšetřovatele. Tělo oběti před pár dny našel na dně Slapské přehrady speciálně vycvičený pes.

„My, kteří jsme Katku a poměry znali, tak jsme se něčeho takového báli. Měla hodně peněz. Kdo ji neznal, tak to nevěděl. Ona žila skromně, byl to velmi skromný člověk,“ popsala CNN Prima NEWS kamarádka oběti Martina.

ČTĚTE TAKÉ: Děsivé záběry vraždy v Jevanech: Policie ukázala, jak našla rozřezanou ženu ve Slapské přehradě

Právě peníze byly podle policistům hlavním motivem vraždy. Konkrétně to bylo 1,5 milionu korun. Zatím není jasné, kdy přesně žena zemřela. Podle informací krimi zpráv zadržený muž s vyšetřovateli moc nespolupracuje. Pátrání po ní bylo vyhlášeno na začátku února, kdy ze dne na den beze stopy zmizela.

„Byla tichá, milá, nekonfliktní. Vždycky když se tady zatoulal nějaký pejsek, vzala si ho domů a postarala se o něj,“ uvedla další žena. Martina pak dodala, že svoji kamarádku dobře znala a byla přesvědčená, že své dva psy by nikdy jen tak neopustila. Ti až do zásahu policistů přebývali ve vile, která patřila zavražděné. Její kamarádka si nyní přeje, aby se dostali do dobrých rukou. „Mně to pořád nedochází, je mi z toho špatně. Proto jsem začala řešit Katčiny psy, aby se pro ně našel nový domov,“ dodala.

Dvě feny křížence jezevčíka jsou umístěny v útulku pro psy v Maloticích. Takový postup bývá běžný v případech, kdy se o zvířata nepřihlásí příbuzní oběti. „Feny sem byly umístěny obcí Jevany zhruba před čtrnácti dny. Zdravotně a psychicky na tom byly velmi dobře, jsou to dobře vychovaní psi,“ řekl Jan Jurák, vedoucí útulku Dogpoint v Maloticích. Bára a Verdy jsou hodné a přítulné a už během následujících dnů by měly být připravené k adopci.

Tělo vyčenichala vycvičená fena

Pes sehrál zásadní roli také v nálezu těla pohřešované 48leté ženy. Policisté ho nalezli před pár dny na dně Slapské přehrady. Bylo zabalené v několika pytlích. Závaží se mělo postarat o to, aby ostatky nevyplavaly na hladinu. Odkrýt hrůzný zločin pomohla speciálně vycvičená fena německého ovčáka Pita, která pach lidské těla v hloubce 44 metrů ucítila.

Vyšetřovatelé z vraždy ženy obvinili syna jejího partnera, který s ní žil v jedné domácnosti. Tomu teď hrozí až doživotní vězení.

PODÍVEJTE SE: Akce policejních potápěčů při hledání ostatků na dně Slapské přehrady

Tagy: