Zvrat v případu brutální vraždy v Bílině. Podezřelý z ubodání ženy se vyhnul vazbě

Zvrat v případu vraždy v Bílině. Podezřelý skončil v psychiatrické nemocnici

Vražda v Bílině

Severočeští kriminalisté se od pondělí zabývají případem brutální vraždy v Bílině na Teplicku. Ve stejný den zadrželi podezřelého muže, který podle sousedů v rodinném domě v ulici 5. května ubodal nožem svou přítelkyni. Jak zjistila ústecká redakce CNN Prima NEWS, podezřelý muž neskončil ve vazbě, ale v psychiatrické nemocnici.

„Muž, který byl v souvislosti s násilným trestným činem zadržen, je s ohledem na jeho zdravotní stav nyní z rozhodnutí lékaře hospitalizován v psychiatrickém zdravotnickém zařízení. Ve věci dále probíhají úkony trestního řízení, žádné nové informace ke zveřejnění zatím nemáme,“ uvedl k případu mluvčí policie Kamil Marek.

Zavražděná žena byla mezi sousedy oblíbená. „Byla to bezkonfliktní, hodná paní, všechny nás to tady zasáhlo,“ sdělil redakci soused Emil Karička.

ČTĚTE TAKÉ: Tragédie v Bílině: Zabili naši kamarádku, říkají sousedé. Policie měla zadržet přítele oběti

V psychiatrické nemocnici teď budou lékaři a znalci zkoumat duševní stav zadrženého muže. Pokud se během hospitalizace zjistí, že byl v době činu ve stavu nepříčetnosti, a tedy nebyl trestně odpovědný, policie jeho trestní stíhání zastaví. V opačném případě mu hrozí za vraždu až 18 let vězení.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Na Základní škole Zárubova v Praze 12 ve středu napadl žák čtvrté třídy učitelku. K incidentu mělo dojít během vyučování

Tagy: