Vojenský psycholog: Vražda v Klánovicích doléhá i na policisty. Obavy ale musí nechat doma

Klánovický les prohledávalo na 250 policistů.

Psychika policistů i obyvatel Klánovic

To, že dvojnásobný vrah stále uniká, je pro lidi z Klánovic a okolí stále tématem číslo jedna. Přejí si, aby ho policisté už dopadli a oni mohli znovu žít bez obav z toho, že by mohl znovu zaútočit. Podle vojenského psychologa Daniela Štrobla může ale vyšetřování doléhat i na policisty, a to z důvodu, že byl zavražděn dvouměsíční kojenec a mnozí z nich má také děti. Sledujte ve čtvrtek od 11:10 speciální vysílání Záhady Klánovického lesa na CNN Prima NEWS.

Vyšetřovatelé na případu dvojnásobné vraždy v Klánovicích pracují dnem i nocí. Poslední dva dny pročesávalo les na 250 policistů. To, že je jednou z obětí i dvouměsíční miminko, může být psychicky náročné i pro zkušené kriminalisty. Navíc v tomto případě je tlak na dopadení vraha enormní. „Určitě jsou odolnější, o tom nemůže být pochyb. Ale mnozí z nich mají také děti a ta situace na ně doléhá. Na druhou stranu je naprosto nezbytné, aby ty obavy nechali doma a do práce je nenosili,“ řekl vojenský psycholog Daniel Štrobl.

K TÉMATU: Vražda v Klánovicích se zřejmě týkala rodiny, míní uznávaná kriminalistka. Popsala indicie

Od pátečního odpoledne, kdy se na okraji Klánovického lesa ozvalo několik výstřelů, místní nemluví o ničem jiném. Do jejich mysli případ vnesl obavy o vlastní bezpečnost, ale také o životy svých nejbližších. „Doufáme, že policie na něco přijde a trochu nám ten strach vylepší,“ řekl jeden z obyvatel Klánovic. „Nejlepší by bylo na to rychle zapomenout a fungovat dál,“ sdělil další z obyvatel.

Podle místních, se kterými redakce CNN Prima NEWS v průběhu posledních dnů mluvila, po vraždě utichl v klánovických ulicích běžný život. Řada rodičů přistoupila k tomu, že své děti raději do školy vozí autem a odpoledne zůstávají ve svých domovech. Strach, že vrah může znovu udeřit, je všudypřítomný. „Celá situace je nesmírně mírumilovná v tom, že otec jde uspat dceru, a zároveň nesmírně brutální v tom konci. Tato kombinace pak vyvolává u lidí enormní strach daný tím, že tomu nemohou rozumět,“ řekl Štrobl.

Podle psychologa Jeronýma Klimeše ale zatím nelze nic odvodit. „Teprve poté, co by se tato vražda opakovala měsíc co měsíc, tak víme, že máme co do činění se sériovým vrahem. Pak musíme lidem říct, aby nechodili do Klánovického lesa, protože tam občas chodí sériový vrah. Pokud to byla situační hádka nebo vražda v rámci rodiny, tak se obyvatelé Klánovic nemají čeho obávat,“ mírnil obavy Klimeš.

Sledujte speciální vysílání k případu ve čtvrtek od 11:10 na CNN Prima NEWS.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vražda v Klánovicích se zřejmě týkala rodiny

Tagy: