Vražda v Klánovicích se zřejmě týkala rodiny, míní uznávaná kriminalistka. Popsala indicie

Kriminalistka Jiřina Hofmanová o vraždách v Klánovicích

Vražda v Klánovicích se zřejmě týkala rodiny, míní uznávaná kriminalistka

Na usmrcení miminka v Klánovicích je něco výjimečného, zhodnotila uznávaná česká kriminalistka Jiřina Hofmanová. V pořadu 360° na CNN Prima NEWS naznačila také možné motivy krutého činu. Sledujte ve čtvrtek od 11:10 speciální vysílání Záhady Klánovického lesa na CNN Prima NEWS.

Páteční vražda dvaatřicetiletého muže a jeho dvouměsíční dcery dál zaměstnává desítky kriminalistů, kteří se snaží odhalit, co a kdo za krutým činem stojí.

ČTĚTE TAKÉ: Svědkyně popisující dělobuchy a strach v obci. Co je známo o vraždě v Klánovicích?

„Vše nasvědčuje tomu, že by se mohla týkat rodiny,“ uvedla Hofmanová s tím, že tomu nahrává především věk holčičky. U starších osob bývá běžné, že se útočník chce zbavit svědka. „Ale tohle miminko bylo dvouměsíční, což je docela velká indicie,“ poznamenala.

Odhadnout, co přesně se na místě stalo, je prý v tuto chvíli nemožné, protože informací je málo. „Mohlo se například jednat o náhodnou oběť, tedy že na procházce potkali člověka, který byl psychicky nemocný a měl u sebe střelnou zbraň. V hlavě mohl slyšet nějaké hlasy, které ho naváděly, že musí zabít někoho, kdo má dítě. I to se může stát. Nebo to může být další verze, tedy že se zbaví nějakého spolupracovníka, nebo někoho vydírá. A to dítě mohlo být jakýmsi nástrojem,“ naznačila bývalá vyšetřovatelka některé z možných motivů.

Nevyloučila ani možnost, že mohlo dojít k rozepři mezi partnery: „On chtěl třeba sebrat mamince dítě, o které měla zájem, a ona ho tak chtěla usmrtit,“ zmínila.

V tuto chvíli je ale podle Hofmanové potřeba především zmapovat místo činu. „Proto se tam policisté vracejí. Musí úplně vyčistit celý prostor. Je potřeba zjistit, kdo se tam pohyboval. Potom musíte vědět, jak se tam ten vrah dostal, jestli přijel městskou hromadnou dopravou, vlakem či přišel pěšky. Proto policisté zjišťují, jestli nemají na kamerách na domech nebo v autech nějakou nápovědu nebo informaci o tom, že by se tam pohybovala osoba, která se zde běžně nepohybuje,“ vysvětlila kriminalistka.

Sledujte speciální vysílání k případu ve čtvrtek od 11:10 na CNN Prima NEWS.

Posun by také mohlo podle Hofmanové přinést zjištění, zda první zemřelo dítě, nebo otec. „To by se dalo určit ze střelných kanálů, to znamená, že určíte pozici střelce a oběti,“ konstatovala. Dodala, že i způsob, jakým pachatel útočil, by mohl mnoho objasnit, například, zda se jednalo o vycvičeného střelce, nebo někoho, kdo střílel v afektu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Janotka o hrůze v Klánovicích: Zažil jsem Dahlgrena, ale tohle ne. Promluvil také o indiciích

Tagy: