Erbenův příběh z Vodníka? Psycholog z Klánovic nastínil možný motiv hrůzného mordu

Jeroným Klimeš byl hostem pořadu 360° na CNN Prima NEWS.

Psycholog z Klánovic nastínil možný motiv hrůzné vraždy

Dvojnásobná vražda v Klánovicích stále zůstává ve středu pozornosti. Informací o ní je minimum, což vede fanoušky záhad i odborníky včetně kriminalistů k práci s různými scénáři toho, co se na místě mohlo odehrát. Jeden z nich představil v pořadu 360° na CNN Prima NEWS i psycholog a obyvatel Klánovic Jeroným Klimeš. Podle něj mohl motiv vraha být podobný tomu, který ve své sbírce Kytice využil už Karel Jaromír Erben.

Balada Vodník známého českého básníka vypráví dramatický příběh lásky mezi mladou ženou a vodníkem, který kulminuje vraždou dítěte. To zabije z agrese a žárlivosti vůči ženě právě vodník. Podle psychologa mohl být podobný motiv přítomen i v hrůzném činu, který se odehrál v pátek v Klánovicích.

ČTĚTE TAKÉ: Pachatele z Klánovic policie zná, je to cizinec, píšou lidé. Odporné hoaxy, reagoval Rakušan

„První, co mě v souvislosti s tímto případem napadlo, byla válka mezi manželem a milencem matky dítěte,“ uvedl Klimeš a upřesnil, že se mohlo jednat o spor týkající se biologického otcovství a dítě zabil jeho otec, stejně jako tomu bylo v Erbenově baladě.

Vražda mezi blízkými lidmi je ale jen jedna z možných variant. „Druhý balík motivů je válka kvůli penězům, nějaké vydírání nebo vyřizování účtu mezi gangy. Třetí možností je, že vrahem byl nějaký sadista, který se bavil tím, že někoho zabije a vyzkouší si na něm novou pistoli. A jednat se mohlo také o situaci, že se dva chlapi potkají v lese, řeknou si něco nehezkého a bohužel jeden druhého ze zuřivosti zastřelí,“ zmínil další možnosti Klimeš.

Vyšetřovatelé na případu dvojnásobné vraždy v Klánovicích pracují dnem i nocí. Poslední dva dny pročesávalo les na 250 policistů. Fakt, že jednou z obětí je dvouměsíční miminko, může být psychicky náročné i pro zkušené kriminalisty. Navíc je v tomto případě tlak na dopadení vraha enormní.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Stejně kruté vraždy jako z dílny Hamásu. Kriminalistka popsala hrůzy v Klánovickém lese

Tagy:
trestný čin krimi Klánovice Praha 360° Jeroným Klimeš Klánovický les vražda vrah psycholog motivy Karel Jaromír Erben Vodník Kytice