Stály za kontroverzní penaltou sázky? Politici zuří kvůli nesmyslnému verdiktu sudího Patáka

Rozhodčí nařídil penaltu, přestože k ní chyběl faul

Dohra fotbalového víkendového utkání třetí ligy

Tyto věci by se měly razantně řešit, rozčílil se poslanec Patrik Nacher (ANO) nad rozhodnutím sudího Michala Patáka ve víkendovém zápase třetí ligy, který nařídil penaltu, přestože k ní chyběl faul. A naštvalo to i místopředsedu Poslanecké sněmovny Jana Skopečka, který k tomu ve vysílání CNN Prima NEWS řekl své. Sázková společnost Fortuna navíc upozornila na nevšední počet sázek na tuto událost, načež Fotbalová asociace ČR uvedla, že chystá trestní oznámení na neznámého pachatele a další kroky.

„Je v zájmu fotbalového svazu tyhle věci vyřešit – razantně, jednoznačně, veřejně,“ sdělil Patrik Nacher, který je zarytým fotbalovým fanouškem, jeho srdce patří AC Sparta Praha.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Fotbalový Jablonec smutní. Zemřel nejlepší střelec klubu, nedostihl ho ani Lafata

A právě o budoucnost fanoušků má poslanec za ANO strach: „Nechci, aby měl někdo důvodné obavy, že se pod povrchem dějí takové věci. A fotbal zase není tím sportem, na který by lidé rádi chodili,“ sdělil pro CNN Prima NEWS.

Záležitost s neférovým přístupem rozhodčího Michala Patáka odsoudil i místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Skopeček: „Strašně mě to štve, protože to vrhá špatné světlo na celý český fotbal. Přitom se podle mého názoru v poslední době začal posouvat dopředu,“ okomentoval mimo jiné fanoušek SK Slavia Praha.

Fotbalová asociace ČR (FAČR) dostala od kurzové společnosti Fortuna informaci o podezřelých sázkách na nedělní třetiligový zápas ČFL mezi Admirou Praha a „béčkem“ Českých Budějovic, při němž v nezvykle dlouhém nastavení prvního poločasu nařídil rozhodčí Michal Paták pro domácí tým kontroverzní penaltu za údajný faul. V úterý večer komise rozhodčích Řídící komise pro Čechy (ŘKČ) vyřadila Patáka z listiny pro amatérské soutěže a zároveň jeho případ předala disciplinární komisi ŘKČ, informoval předseda komise Rudolf Špoták.

SLEDUJTE TAKÉ: Půjde Mbappé nakonec do Realu Madrid?

Tagy: