Muž střílel na schůzi bytového družstva. Zemřely tři ženy včetně kamarádky italské premiérky

Sedmapadesátiletý muž v Římě přišel během nedělního rána do baru, ve kterém se konala schůze bytového družstva, a zastřelil tři ženy včetně kamarádky italské premiérky Giorgie Meloniové. Čtyři další lidé jsou zranění, někteří z nich vážně. Přítomní střelce přemohli a předali ho policii, informovaly agentury.

Claudio Campiti v minulosti žádal o zbrojní průkaz, jeho žádost však byla zamítnuta. Jen chvíli před svým činem zbraň ukradl na střelnici, napsal web La Repubblica.

Premiérka Meloniová v neděli večer zveřejnila na Instagramu svou fotografii po boku Nicoletty Golisanové, jedné z obětí. „Pro mě bude vždycky takhle krásná a šťastná,“ napsala s tím, že není správné takto zemřít. Střelnice, z níž si pachatel vzal zbraň, byla podle premiérky uzavřena kvůli vyšetřování.

„Všichni ho znali. Byl členem bytového družstva, v minulosti už nám vyhrožoval,“ řekl jeden ze svědků střelby.

„Vešel do místnosti, zavřel dveře a zakřičel, že nás všechny zabije. Potom začal střílet,“ popisoval jiný svědek. Šťastnější z přítomných se zachránili v úkrytu pod stolem nebo útěkem. Střelec podle svědků mířil na představenstvo družstva.

Starosta Říma Roberto Gualtieri na pondělí svolal jednání krizového štábu. „Násilná událost, která otřásla naším městem, je velmi vážná,“ napsal na Twitteru a vyjádřil soustrast pozůstalým.

Tagy:
smrt Itálie Řím krimi schůze bytového družstva