Vstávej, ty simulante, křičel z okýnka řidič na strážníka v Praze. Přejel mu nohu

Řidič ve voze značky Jaguar najel v Praze na strážníka a přejel mi nohu.

Muž strážníkovi přejel nohu (zdroj: Městská policie hl. m. Prahy)

Nehoda se stala ve čtvrtek 7. října v Praze v ulici Na Sypkém. Agresivní řidič v Jaguaru vjel ve velké rychlosti do zákazu vjezdu přímo před očima strážníka. Ten ho vzápětí zastavil a požadoval jeho doklady. Řidič však šlápl na plyn a přejel strážníkovi nárt levé nohy. Pak na něj křičel z okýnka. Případ už řeší Policie ČR.

V pražské části Libeň 31letý řidič černého vozu značky Jaguar vjel ve vysoké rychlosti do ulice se zákazem vjezdu. Jeho činu si všiml strážník, který ho okamžitě zastavil. Došel k vozu a po řidiči požadoval potřebné doklady. Řidič však místo toho šlápl na plyn.

Auto se okamžitě rozjelo a strážníkovi přejelo nárt levé nohy. Řidič zastavil až v momentě, kdy příslušník Městské policie Praha upadl. „Aby toho nebylo málo, otevřeným okénkem na něj křičel: ‚Vstávej, ty simulante!‘“ uvedla mluvčí policie Irena Seifertová.

Zraněný strážník si pomocí radiostanice přivolal kolegy. Ti ho po příjezdu vytáhli zpod auta, posadili ho do služebního vozu a přivolali záchranáře. Před příjezdem státní policie se strážníkům přihlásil svědek celé události, který potvrdil slova zraněného.

Ačkoliv od události uběhlo již pět dní, zraněný strážník je nadále v pracovní neschopnosti. Případ si převzala státní policie a řeší ho jako přestupek.

Tagy: