Vteřiny od tragédie. Na prasklý pilíř horské dráhy vletěla souprava plná lidí, ukazuje video

Na horské dráze v USA praskl nosný pilíř. Do místa pak vjela souprava plná nic netušících lidí.

Děsivé záběry z amerického zábavního parku

Stačilo málo a v americkém zábavním parku došlo k tragédii. Na horské dráze praskl jeden z nosných pilířů. Než si toho ale někdo povšiml, nic netušící návštěvníci se stále ve vysoké rychlosti na atrakci projížděli. Jednomu ze svědků se děsivé okamžiky podařilo natočit. Vedení parku atrakci uzavřelo.

Dramatické okamžiky se odehrály na horské dráze Fury 325 v parku Carowinds v Severní Karolíně. Na záběrech natočených jedním z návštěvníků je patrný prasklý nosný pilíř atrakce. V momentě, kdy místem projela souprava plná lidí, se jeho část nebezpečně pohnula. K tragédii v té chvíli nebylo daleko.

„Když jsem to video pořizoval, třásly se mi ruce. Uvědomil jsem si, jak rychle to může mít katastrofální konec,“ řekl pro New York Times Jeremy Wagner, který v pátek spolu s dcerou, synem a neteří park Carowinds navštívil. Jeho 14letá dcera přitom v ten den na atrakci jela osmkrát.

ČTĚTE TAKÉ: Děti nemají umírat, na to neexistuje omluva. Tragédie u Macochy rozzlobila Čechy na sítích

Wagner následně na nebezpečí upozornil zaměstnance, kteří atrakci uzavřeli. Podle mluvčího parku se už pracuje na opravě. „Všechny horské dráhy včetně Fury 325 procházejí každý den kontrolami, aby bylo zajištěno jejich správné fungování,“ stojí ve vyjádření parku pro CNN. Ostatní atrakce tak zůstaly pro návštěvníky otevřené.

Fury 325 patří mezi hlavní lákadla Carowinds, je to nejvyšší, nejrychlejší a nejdelší horská dráha v Severní Americe, píše CNN. V nejvyšším bodě měří téměř 100 metrů a návštěvníci se po ní během tříminutové jízdy prohánějí rychlostí přesahující 150 km/h.

Tagy: