Vteřiny od tragédie: Pilota vyprostili z havarovaného letadla, než do něj narazil vlak

Policisté vyprostili pilota z letadla. Vteřiny na to narazil do konstrukce stroje vlak.

Policisté vyprostili pilota z letadla pár vteřin před srážkou (zdroj: Los Angeles Police Department)

Pouhé vteřiny dělily pilota malého letadla typu Cessna od fatální tragédie. Muž nezvládl ve čtvrti Pacoima v Los Angeles vzlet a zřítil se do kolejiště, přímo na přejezd. Ze stroje se pohotovým policistům podařilo zraněného pilota vyprostit jen pár vteřin před tím, než do letadla narazil vlak. Dramatickou záchranu zachytila kamera jednoho ze zachránců.

Video z kamery, kterou měl jeden ze strážníků připnutou na výstroji, losangeleská policie sdílela na sociálních sítích. Na záběrech je vidět, jak se několik policistů snaží zraněného muže z malého letounu vyprostit. Zřejmě zápasí s popruhy, nakonec se jim muže podaří ze stroje vytáhnout.

V dálce je už slyšet troubení blížícího se vlaku. „Běž, běž, běž!“ křičí policisté na své kolegy, kteří se snaží zraněného a krvácejícího muže odtáhnout co nejdále od přejezdu. Jen o vteřiny později do havarovaného letounu naráží vlak v plné rychlosti.

Následně začínají vzduchem létat kusy stroje. Policisté však nebyli jediní, kteří z dramatické záchrany pořídili videozáznam. O kousek dál u kolejiště náraz vlaku do letounu natočil i 21letý hudební skladatel Luis Jimenez, píše web The Independent. „Pilotovi se nepodařil vzlet, nakonec přistál na vlakových kolejích,“ sdělil agentuře Reuters.

„Jen o pár vteřin později muže před srážkou s vlakem zachránili policisté. Trosky letadla málem zasáhly i mě,“ konstatoval. Právě jeden z letících kusů stroje je zachycen i na kameře. K incidentu, který nakonec skončil dobře, došlo v neděli. Zraněný pilot byl s řeznými zraněními a pohmožděninami hospitalizován, nyní by měl být už ve stabilizovaném stavu.

Podle amerických médií nebyl zraněn žádný z cestujících ve vlaku. Losangeleská policie na sociálních sítích následně pochválila své kolegy „za projev hrdinství a rychlou akci, která pilotovi, který nouzově přistál v kolejišti, zachránila život.“

Tagy: