Při vymítání zombie vraždil děti, tvrdí obžaloba. Začal ostře sledovaný soud s vůdcem sekty

Ve Spojených státech začal dlouho očekávaný soud s vůdcem sekty Chadem Daybellem.

Soud s vůdcem sekty

Ve Spojených státech začal dlouho očekávaný soud s vůdcem sekty Chadem Daybellem, který měl své manželce Lori pomáhat zavraždit její děti. K doživotí odsouzená žena tehdy tvrdila, že její potomci byli zombie.

Otřesný případ, který zahrnuje spletitou síť rodinných vztahů, úmrtí a náboženské víry, že se blíží apokalypsa, začal v září 2019. Tehdy zmizely dvě Loriny děti – šestnáctiletá Tylee Ryan a sedmiletý adoptovaný syn Joshua, který trpěl autismem, informuje CNN.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Policisté v Chicagu vypálili na řidiče stovku nábojů. Zastavili ho kvůli nezapnutému pásu

Ostatky dětí se podařilo najít až o rok později. Zemřít měly brutálním způsobem. „Jednou z věcí, kterou jsem měl možnost při Lorině procesu vidět, byly fotografie. A ty nelze zapomenout. Věřte tomu nebo ne, když se na Chada podívám, tak se mi hned vybaví,“ sdělil Larry Woodcock, příbuzný zavražděných dětí.

Partneři údajně chtěli vyčistit svět od takzvaných mrtvých duší, tedy lidí, kteří podle nich měli místo duše temnou entitu. Chad tvrdil, že tyto zombie umí poznat a poznal je v Loriiných dětech. „V soudní síni jsem se na něj nedíval,“ řekl Woodcock.

Partneři byli členy mormonské komunity. Za jejich soužití zemřelo za podivných okolností několik rodinných členů. Chad Daybell čelí obvinění i z vraždy své první ženy. „Při úvodních prohlášeních jsme očekávali, že stát předloží důkazy, které má proti Chadovi, a příliš se neliší od toho, co jsme zažili před rokem s Lori,“ sdělil zástupce soudní televize Matt Johnson.

Chad Daybell o to žádal, aby nebyl souzen společně se svou ženou. Hrozí mu ale stejný trest, jako si před rokem vyslechla Lori, tedy doživotí bez možnosti podmínečného propuštění.

Tagy:
zombie Chicago soud USA Matt Johnson Chad Daybell