Výbuch domu na Vsetínsku: Jeden člověk je zraněný, policie to šetří jako trestný čin

Výbuch rodinného domu v Loučcce na Vsetínsku

Při výbuchu v rodinném domě v Loučce u Valašského Meziříčí na Vsetínsku se v neděli ráno těžce zranil jednatřicetiletý muž, letecky byl přepraven na popáleninové centrum do Ostravy. Policejní mluvčí Barbora Balášová vpodvečer řekla, že kriminalisté případ vyšetřují jako násilný trestný čin. Policisté zatím nevyloučili ani nepotvrdili, zda se v domě ještě někdo nacházel. Případ je na počátku vyšetřování, uvedla policejní mluvčí. Na místě od rána zasahuje osm jednotek hasičů a těžká technika, práce stále pokračují, řekl mluvčí hasičů Roman Žemlička.

„Věc si převzali krajští kriminalisté a je to šetřené jako násilný trestný čin. Věc je na začátku vyšetřování, bližší informace zatím nemůžeme podat,“ uvedla krajská policejní mluvčí. Upřesnila, že místo události se i nadále prohledává. Na místo byl povolán i psovod se psem na vyhledávání osob.

Podle mluvčího krajské záchranné služby Jakuba Omelky byla povolána pozemní i letecká záchranná služba. „Vrtulník záchranné služby Moravskoslezského kraje transportoval jedenatřicetiletého muže na popáleninové centrum Fakultní nemocnice v Ostravě. Muž byl v přímém ohrožení života. Při příjezdu naší posádky byl mimo dům, zůstával v bezvědomí, utrpěl četné popáleniny. Při transportu byl ve stabilizovaném stavu,“ uvedl Omelka.

Podle snímků hasičů výbuch dům značně zničil, velká část objektu se zřítila. Hasiči na místě od rána rozebírali konstrukci budovy a zajišťovali statiku objektu, povolán byl také USAR tým Moravskoslezského kraje pro vyhledávání a záchranu v sutinách a Záchranný útvar Hlučín, doplnil jejich mluvčí Roman Žemlička. K dispozici měli hasiči také speciální technické kontejnery s potřebnými prostředky i výdřevou. Hasiči zůstávají na místě v plném nasazení, dodal před 18:00 Žemlička. Škoda dosud nebyla stanovena.

Tagy: