Zloděj v Berouně vykradl restauraci, dlouho se ale neradoval. Ovčák Harry ho rychle vyčmuchal

Ovčák Harry vypátral zloděje ve vysoké trávě

Policejní pes dopadl zloděje

Harry, zkušený sedmiletý policejní ovčák z Kladna, má za sebou další úspěšný zákrok. Tentokrát se mu podařilo vyčmuchat zloděje. Recidivista se svými kumpány vykradl restauraci a pak se schoval na louce ve vysoké trávě. Harry si ovšem zloděje pohlídal až do příjezdu hlídek.

S psovodem Ondřejem Harry slouží u policie už dlouhých sedm let. Jsou to nerozluční parťáci nejen v práci, ale i ve volném časem. Nyní oba slaví další pracovní úspěch. Podařilo se jim dopadnout zloděje. „Bylo to vloupání do restauračního zařízení. Na místě byl nalezený batoh, který pachatel zahodil. Pes si ho nasumoval a vypracoval stopu zhruba 30 metrů, tam ho našel, jak je ukrytý ve vysoké trávě, kde ho označil,“ popsal pro CNN Prima NEWS situaci psovod Ondřej.

Krátce předtím se zloděj i se svými dvěma kumpány dostali do jedné z berounských restaurací. Ukradli cigarety, alkohol a peníze. Následně z místa utekli. „V momentě, kdy ho našel ukrytého v trávě, tak ho začal vyštěkávat,“ doplnil Ondřej. „Dvaatřicetiletému muži, který není pro policisty žádným nováčkem, hrozí za krádež a poškození cizí věci až tříletý pobyt za mřížemi,“ upřesnila mluvčí středočeské policie Michaela Richterová.

I když to vypadá, že po tolika letech ve službě se už Harry nemá co učit, trénovat musí pořád, každou volnou chvilku. Práci u policie bere jako zábavu. A je to znát. „Většinou se nám daří najít pohřešované osoby, popřípadě nějaké věci, které pachatel odhodil nebo ztratil, občas se nám podaří i zadržet nějakého pachatele jako v tomto případě,“ uzavřel Ondřej.

Během natáčení se štábem CNN Prima NEWS zazvonil telefon a parťáci museli k dalšímu zásahu. Tentokrát si je kolegové vyžádali k loupeži na Berounsku.

Tagy: