Vynalézavost jako v Ďolíčku. Fanoušci Rigy sledovali zápas s Celtikem z autobusu

Pro lotyšský fotbalový klub šlo o velkou událost. Riga FC přivítala ve 3. předkole Evropské ligy slavný Celtic Glasgow. Bohužel pro domácí fanoušky bylo nutné respektovat pravidla organizace UEFA v době pandemie, a tak tribuny při svátečním večeru zely prázdnotou. Přesto několik desítek příznivců rižského celku vidělo díky vlastní důmyslnosti zápas naživo, nikoliv pouze v televizi.

Fanoušci Rigy znají domácí stadion jako vlastní boty. A tak moc dobře ví, že za jednou z branek není tribuna, nýbrž pouze zhruba tři metry vysoká plachta. Proto si na prestižní utkání se skotským klubem pronajali dva dvoupatrové autobusy s otevřenou střechou, příhodně zaparkovali, vytáhli vlajky a hlasitě hnali svůj tým.

Originální forma podpory nakonec na postup nestačila, byť šance na něj Riga držela velmi dlouho. Vítězství Celtiku 1:0 a proniknutí do závěrečného kola kvalifikace zařídil až v 90. minutě Mohamed Elyounoussi.

Vynalézavost fanouškovské základny Rigy dost připomněla jiné divácké vychytávky v koronavirové době, které před několika měsíci aplikovali příznivci Bohemians Praha. Například pro zápas s Teplicemi jeden oddaný „klokan“ vyšplhal na topol stojící u stadionu a pozoroval, jak jeho tým vyhrál 4:0. Většina lidí zvolila bezpečnější variantu a utkání ve vršovickém Ďolíčku sledovala ze štaflí. Podélná tribuna je totiž nízká, a tak s pomocníkem z hobby marketu nebyl problém dohlédnout na hřiště. Dobrou volbou byla také vysokozdvižná plošina.

Už zcela zaběhnutou možností, jak vidět utkání Bohemians i zpoza zdí stadionu, je dostat se na jeden z balkonů domů ve Sportovní ulici, odkud je na trávník parádní výhled.

Tagy:
UEFA fotbal Bohemians Praha 1905 Riga sport fanoušci Evropská liga FK Teplice FC Riga Celtic Glasgow Mohamed Elyounoussi sportovní soutěž Celtic FC FK Bohemians Praha Evropská liga UEFA