Vyřeším to hned, řekl mladík v hádce rodině a skočil z paluby obří lodi. Podle svědků byl opilý

Plavba obří výletní lodí skončila tragicky. Teprve dvacetiletý mladík skočil před zraky své rodiny z jedné z palub plavidla Liberty of the Seas společnosti Royal Caribbean, pád nepřežil. Jeho otec a bratr jen zoufale přihlíželi. Podle svědků byl mladík velmi opilý. O případu informovala zahraniční média.

K tragédii došlo ve čtvrtek, když osmnáctipatrová loď plula mezi Kubou a bahamským ostrovem Grand Inagua. Krátce po čtvrté ráno dvacetiletý mladík skočil z paluby do vody. „Byl jsem s ním a jeho bratrem ve vířivce až do 3:30,“ popsal webu New York Post cestující Bryan Sims. Dodal, že mladý muž byl velmi opilý.

ČTĚTE TAKÉ: Osmiletou dívku vtáhla v Houstonu roura v bazénu. Našli ji mrtvou několik metrů pod zemí

„Když jsme šli z vířivky zpět k výtahům, jeho táta a bratr šli směrem k nám. Jeho otec mu nadával, že je opilý. Když jsme k nim dorazili, tak řekl tátovi: ‚Vyřeším to hned‘ a přede všemi vyskočil z okna,“ popsal Sims. Na místě okamžitě začala panika a na situaci byla upozorněna posádka. „Jeho rodina byla zděšena. Nedokážu si představit, čím si procházejí. Bylo to šílené,“ dodal.

Loď podle svědků prý ihned zastavila. „Posádka lodi okamžitě zahájila pátrací a záchrannou akci společně s pobřežní stráží, která pátrání převzala. Náš tým poskytuje rodině v této těžké době podporu a pomoc,“ stojí podle serveru Daily Mail v prohlášení společnosti Royal Caribbean. Další podrobnosti ale firma sdělovat nechce. Muže se zatím nepodařilo najít.

S odkazem na Washington Post The New York Post připomíná, že za posledních dvacet let skočilo přes palubu na hlavních výletních trasách zhruba 386 lidí. Incidenty většinou skončily tragicky. Loni například osmnáctiletý Cameron Robbins. Po dvou dnech pátrání po mladíkovi odvolali.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zvrat v případu rodinné tragédie z trajektu: Hoch byl těžce postižený, matka ho měla shodit

Tagy: