Vyrobte si plstěnou vílí panenku podle našeho návodu

Pokud vás nebo vaše děti trápí ošklivé sny, rozhodně si musíte vyrobit tuto krásnou plstěnou vílu. Postup výroby je snadný a bude vás bavit. Vílu si můžete vyrobit v různých barvách a stylech a může to být i hezký dárek k narozeninám pro kamarádku či kolegyni. A děti budou nadšené také. Víla jim může dělat celou noc příjemného průvodce a ochránce. Klidné spaní a hezké sny jsou zaručené!

Materiál pro výrobu plstěné víly:

  • ovčí vlnu (různé barvy)
  • měkkou podložku (polystyren nebo molitan)
  • korálek ve tvaru hlavičky
  • drátky, korálky a pírka pro zdobení
  • jehlu pro plstění
  • šňůrka pro zavěšení
  • nůžky, případně štípačky a kleště
  • sekundové lepidlo

Postup výroby vílí panenky

Z částí rouna si upleteme dlouhý copánek, ze kterého pak panence vytvoříme vlasy. Chlupatý drát ohneme napůl do tvaru písmena V a přiložíme delší kus šňůrky, kterou pak můžeme použít na pověšení hotové panenky. Přiložíme připravený copánek, konce drátku spojíme a navlečeme hlavičku.

Drátky přeložíme směrem k sobě a zakroutíme tak, abychom vytvořili kostru pro tělíčko a po stranách ručičky. Vznikne nám taková trojvidlička do stran. Přidáme dva stejně dlouhé a stejně tlusté kousky světlého rouna, které přiložíme křížem vždy z jedné strany kostry z drátku a vytvoříme tak šatičky.

Panenku si položte na měkkou podložku a pomocí ostré jehly a techniky suchého plstění spojte šatičky v místě pod ručičkami k sobě. Zároveň toto místo zpevníte.

Na tenký drátek navlečte několik malých korálků a vytvořte pásek nad sukýnkou. Na zadní straně drát zakruťte a tím ho zpevníte.

Pomocí sekundového lepidla přilepte vytvořené copánky k hlavičce. První část umístěte tak, aby přirozeně lemovala tvářičku. Zamotejte zbylou část copánku do drdolu po obou stranách a na potřebných místech postupně přilepujte. Zbytečnou část copánku odstřihněte nůžkami. Konce opět technikou suchého plstění pomocí dlouhé ostré jehly zapíchejte a zpevněte k sobě. Můžete si pomoct lepidlem, ale píchání jehlou by mělo být dostatečné. Nakonec přilepte dvě peříčka na zadní straně vílí panenky a vytvořte jí tak křídla. Hotovou panenku můžete pověsit nad postel, nebo z ní udělat květinovou panenku a umístit ji do rozkvetlého květináče.

Tagy: