Z těchto 3 surovin, které najdete doma v kuchyni, si vyrobíte pleťovou vodu

Výroba domácí kosmetiky nemusí být složitá – z 3 surovin si vyrobíte pleťovou vodu, která díky použitým surovinám osvěží, stáhne póry a zklidní. Vyrobte si tuto účinnou vodu plnou prospěšných látek – vaše pleť vám poděkuje.

  • 1,5 polévkové lžíce medu
  • 1 polévková lžíce fenyklu
  • 2 polévkové lžíce vodky

Med dejte do vhodné nádoby a rozpusťte ho v mikrovlnné troubě. Pak do něj nasypte fenyklová semínka. Není potřeba je drtit nebo s nimi dělat cokoli dalšího.

Pak do směsi můžete nalít 2 lžíce vodky. Nechte vše 3 dny odstát. Med se v alkoholu rozpustí a vše se krásně spojí. Po 3 dnech přeceďte do lahvičky, ze které se vám bude na vatový tamponek dobře nanášet. Skvělá je lahvička s rozprašovačem. Pokud by byla voda na váš vkus moc hustá, můžete ji naředit ještě 2 lžícemi vody. A pokud vás zajímá trvanlivost, můžete být bez obav. Díky vodce, která slouží jako konzervant, vám vydrží pleťová voda v lednici, dokud ji zcela nespotřebujete. Neváhejte si tak vyrobit hned 2 nebo 3 dávky najednou.

Co vše umí fenykl?

Vůni fenyklu znáte jistě z dětských čajů nebo z čajů pomáhajících lepšímu trávení. Tato bylina je pro své blahodárné účinky známá už od starověku. Kromě kuchyně ho používali při nejrůznějších zdravotních obtížích. Celkově posiluje imunitní systém, je antioxidační. Pomáhá při dýchacích obtížích, podporuje uvolňování hlenu a vykašlávání. Je dobrý na trávení, podporuje chuť k jídlu, uvolňuje křeče v trávicím traktu a pomáhá při nadýmání. Využijí ho i ženy při kojení – podporuje tvorbu mléka. V kosmetice je součástí přípravků určených pro mastnou pleť, zubních past a ústních vod – má také dezinfekční účinky Dezinfekčních účinků se využívá i při výplachů očí, bolesti v krku či zánětech v dutině ústní i ochraně trávicího systému před infekcemi.

Med jako součást kosmetiky

Med a jeho pozitivní účinky nemusíte využívat jen vnitřně. Hodí se i do kosmetických přípravků. Obsahuje mnoho vitaminů, minerálů a enzymů, které dokáží hotové zázraky. Regeneruje kůži, uklidňuje podrážděnou a zanícenou pokožku, hydratuje a omezuje projevy stárnutí.

Tagy: