Vyvraždil rodinu a matku zastlal do postele. Nechtěl jsem se na ni dívat, řekl vrah z Táborska

Doživotně odsouzený vrah Miloslav Širůček u soudu v roce 2010

HLASY ZLOČINU, Miloslav Širůček

Ten příběh je dodnes nepochopitelný. Miloslav Širůček, zloděj aut z jihočeských Tučap, zabil v jedno krvavé odpoledne svoji mámu, tátu i bráchu. Důvod? „Bylo to pro mě jediné řešení, chtěl jsem to ukončit, dodnes to nechápu,“ říkal Širůček, jehož příběh řeší další díl videopodcastu HLASY ZLOČINU.

Psal se 22. listopad roku 2004 a v Tučapech probíhalo odpoledne hrůzy. Tehdy pětadvacetiletý Širůček zabil doma rodiče a taky bráchu. Širůček měl spory hlavně s otcem kvůli kradeným autům, s bratrem a matkou ale rozhodně neměl nijak extrémně vyhrocený vztah, který by měl vrcholit vraždami. Spíše naopak.

ČTĚTE TAKÉ: Případ vraždících manželů z Čech. Chtěli peníze, kamaráda se jim nepovedlo zabít ani nadvakrát

„Pro mě je to rozhovor, který ve mě zanechal hodně hlubokou stopu, hlavně proto, že ten člověk prostě vůbec nevypadal a nemluvil jako monstrum, co vyvraždilo svoji rodinu. A vlastně nad tím dodnes zůstává rozum stát. Pochopil bych snad ještě motiv v případě otce, ale proč mámu a bráchu?“ kroutí hlavou Jakub Kvasnička, který před lety dělal s Širůčkem rozhovor ve věznici v Bělušicích u Mostu.

„Maminku zastlal do postele, aby se na ni nemusel dívat. S mrtvolami pak strávil čtyři dny v domě,“ dodává Václav Janata. „Nechtěl jsem věřit tomu, že tam jsou, že jsou mrtví. Fungoval jsem proto stejně, jako kdyby byli naživu. Volali už známí, kde rodiče jsou. Jen jsem odpovídal, že netuším, nebo že jsou po nehodě a v nemocnici v Benešově. Akorát jsem čekal, než se sejdu s přítelkyní,“ vyprávěl tehdy Širůček.

Na celý jeho šílený příběh se podívejte ve videopodcastu HLASY ZLOČINU, který najdete v úvodním videu tohoto článku.

Tagy:
Václav Janata vražda postel vrah podcast Česko Bělušice Jakub Kvasnička okres Tábor Tučapy Miloslav Širůček Hlasy zločinu videopodcast