Vzpomínka na atletku zastřelenou na Filozofické fakultě. Klub pořádá Memoriál Kláry Holcové

Jednou ze 14 obětí prosincové střelby v budově Filozofické fakulty Univerzity Karlovy byla také mladá atletka Klára Holcová. Sportovkyně Atletického klubu Atletika Stará Boleslav si odnesla několik medailí z domácích šampionátů a Česko úspěšně reprezentovala i na mezinárodních soutěžích. Její klub na tento víkend uspořádal vzpomínkovou akci nesoucí její jméno.

„Ve Staré Boleslavi v neděli proběhne Memoriál Kláry Holcové. Akce je vzpomínkou na reprezentantku zdejšího klubu, devítinásobnou medailistku z domácích šampionátů ve vrhu koulí, která tragicky zahynula při střelbě na Filozofické fakultě,“ napsal Český atletický svaz na svém Instagramu.

ČTĚTE TAKÉ: Střelec z pražské Filozofické fakulty netrpěl duševní poruchou, informovala státní zástupkyně

Holcová soutěžila zejména ve vrhu koulí, občas svůj klub ze Staré Boleslavi reprezentovala i v hodu diskem, píše Blesk. V domácích republikových šampionátech juniorských kategorií získala sportovkyně devět medailí. V roce 2022 reprezentovala Česko i na dvou mezinárodních soutěžích v kategorii do 20 let.

Holcová byla jednou z obětí, které si vyžádala střelba 21. prosince 2023 v budově Filozofické fakulty Univerzity Karlovy. Ozbrojený útočník tehdy vešel do školy a připravil o život 14 lidí, než spáchal sebevraždu.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: DRUHÝ ŽIVOT ŠAMPIONŮ: Kokš byl hlídač hvězd. Holíka chválí, otrávený Nedomanský ho zklamal

Tagy:
Instagram atletika Univerzita Karlova Česko sport atlet vrh koulí Stará Boleslav Blesk Český atletický svaz střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy