Podivný případ na Rokycansku. Strom měl po pádu poničit auto, svědci to zpochybňují

Vzrostlý javor měl na Rokycansku spadnout na auto

Další nehodu, ve které figuruje padlý strom a osobní auto, vyšetřují policisté na Rokycansku. Strom se měl podle prvotních informací zřítit na projíždějící vůz a poškodit ho. Řidička skončila v nemocnici. Vše ale mohlo být i trochu jinak.

Rozbité čelní sklo, poničená střecha, kapota a zrcátko – to jsou škody, které údajně způsobila větev vzrostlého javoru při pádu na osobní automobil. Listnatý strom rostl v zahradě zámečku Hochperk. Jeho pádu na silnici nezabránila ani masivní hradba.

Řidička při nehodě utrpěla středně těžká zranění a záchranáři ji převezli na Urgentní příjem Fakultní nemocnice v Plzni. „Policisté ženu vyzvali k dechové zkoušce, která byla negativní. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 210 tisíc korun. Dopravní policisté nehodu i nadále šetří,“ uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí policie Dagmar Brožová. „Strom jsme za pomoci řetězových pil rozřezali a odstranili ho z komunikace, aby nebránil provozu,“ popsal mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Podle majitele zámku a přilehlé zahrady ale dřevina spadla na silnici už před nehodou. „Večer byla bouřka a ten strom údajně podle toho, co mi tady sousedi posílali ráno ve 4:40, byl dole a k té nehodě došlo někdy kolem šesté hodiny. Takže ten strom tady už ležel,“ řekl. Šestatřicetiletá žena jela ve směru od Vranovic.

Jestli strom už přes silnici ležel, anebo spadl ve chvíli, kdy tudy žena projížděla, teď vyšetřují policisté. Policisté vyslechli i ženu, která padlý strom přes silnici po čtvrté hodině ráno vyfotila. Jak přesně se nehoda stala, by mělo být jasné, až vyslechnou další svědky i samotnou řidičku.

Tagy: