William a Kate vzdali hold sportovní hvězdě: Slavný hráč ragby prohrál boj s těžkou nemocí

Ve věku 41 let zemřel bývalý ragbyový hráč Rob Burrow. V roce 2019 mu lékaři diagnostikovali onemocnění motorických neuronů, kvůli kterému byl upoután na invalidní vozík. Po dlouhém boji nemoci podlehl. „Učil nás, že ve světě plném nepřízně musíme mít odvahu snít,“ vzdali sportovní hvězdě hold princ William a princezna Kate skrze své sociální sítě.

Bývalý anglický reprezentant zemřel po dlouhém boji s onemocněním motorických neuronů (MND). Burrow strávil celou svou kariéru v ragbyovém týmu Leeds Rhinos a přispěl k tomu, že dosáhl osmi titulů v Super League. V roce 2017 odešel do důchodu, ale už o dva roky později mu lékaři diagnostikovali nemoc, píše Mirror.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřel legendární půlkař Dušan Čikel. Byl prvním slovenským světovým rekordmanem

„Legenda Rugby League, Rob Burrow, měl obrovské srdce. Učil nás, že ve světě plném nepřízně se musíme odvážit snít. Catherine i já posíláme naši lásku Lindsey, Jacksonovi, Maye a Macy,“ uctili památku zesnulého princ a princezna z Walesu skrze svůj společný účet na sociální síti X. Svoji soustrast věnovali manželce bývalého sportovce a jejich dětem.

Burrow oznámil, že trpí nemocí v prosinci 2019. Během následujících let si vysloužil obdiv britského národa svým úsilím o získání finančních prostředků pro lidi trpící MND. Spolu s bývalým týmovým kolegou Kevinem Sinfieldem vybral miliony na pomoc při výstavbě nového centra péče pro pacienty s touto nemocí, informuje Daily Mail.

Princ William se s Burrowem a Sinfieldem potkal naposledy v lednu, aby jim poděkoval za zvýšení povědomí o nemoci motorických neuronů. Oběma udělil Řád britského impéria a hodnost komandéra, píše Daily Mail.

Na zemřelého sportovce zavzpomínala také Asociace MND. „Jsme neuvěřitelně vděční Robovi a jeho rodině za to, že pomohli zvýšit povědomí o MND a o finančních příspěvcích pro asociaci tím, že sdíleli podrobnosti o svém osudu a inspirovali spoustu lidí v komunitě i široké veřejnosti,“ citoval vyjádření Mirror.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Princezna Kate si má procházet peklem. Fanoušci ji ale neopouštějí a posílají pozdravy

Tagy:
nemoc hvězda Daily Mail William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Daily Mirror Dušan Čikel Rob Burrow Leeds Rhinos