Z koncertu na operační sál. Zpěvákovi Pavlu Vítkovi zachránil život pozorný divák

Zpěvák Pavel Vítek

7 pádů Honzy Dědka: Janis Sidovský & Pavel Vítek

Koncert, který mu doslova zachránil život, má za sebou oblíbený zpěvák Pavel Vítek. Pozorný divák si totiž během vystoupení všiml, že se zdravím hudebníka něco není v pořádku. V zákulisí ho pak zalarmoval k návštěvě lékaře, krátce po ní pak Vítek zamířil přímo na operační sál, píše deník Blesk.

Osudný koncert měl Vítek odzpívat v Rychnově nad Kněžnou na akci Anděl mezi zdravotníky. V publiku seděl i věhlasný lékař Petr Neužil, primář kardiologického oddělení Nemocnice Na Homolce. „Po vystoupení za mnou pan profesor přišel do šatny s tím, ať se u něj co nejdřív objednám, protože na tom, jak jsem zpíval koncovky, se mu něco nelíbilo,“ svěřil se zpěvák deníku Blesk.

ČTĚTE TAKÉ: Zpěvák Petr Kolář prodal svůj luxusní dům za 22 milionů. Odstěhoval se na venkov

Zpěvák věhlasného kardiologa poslechl a objednal se na kontrolu. A jak se na ní ukázalo, dobře udělal. „Nebylo na co čekat,“ prozradil Blesku. „Dostal jsem termín pár dní po kontrole, tak ani nebyl čas o tom dlouze přemýšlet.“

Zároveň deníku přiznal, že se poslední dobou často zadýchával a cítil se unavený. Ačkoliv už měl srdeční problémy v minulosti, tentokrát je přičítal spíše věku.

A to i přesto, že už jednu operaci srdce podstoupil. Právě to Vítkovi podle jeho slov pomohlo zákrok lépe zvládnout. „Byla to reoperace, takže jsem byl klidnější než poprvé,“ vysvětlil zpěvák.

Po operaci se prý o zpěváka stará manžel Janis Sidovský. „Janis se o mě fantasticky stará, jezdil za mnou neustále do nemocnice a rozmazloval mě všemožnými dobrotami,“ pochvaloval si Vítek péči.

V současné době už má Vítek operaci za sebou a už příští týden se chystá vrátit před publikum, píše Blesk. V pátek 28. června plánuje vystoupit s uskupením 4 Tenoři, jehož členové se prý o zdraví známého zpěváka strachovali. „Jsou chvíle, ve kterých člověk pozná, co má za lidi kolem sebe, a kluci ze 4 Tenorů byli neskuteční,“ sdělil zpěvák.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Andělů je plná onkologie, říká Slováčková. Promluvila o boji s nemocí i plánech na léto

Tagy: