Chvíle děsu při dětském americkém fotbale: Rozzuřený otec hráče vytáhl na rozhodčího pistoli

Americký fotbal

Rodiče se perou kvůli dětem

Agresivita rodičů, která úzce souvisí s jejich potomky? Ve Spojených státech takových případů přibývá. Bezpečnostní kamery například zachytily incident, při kterém řidiče školního autobusu napadl otec dítěte z mateřské školy. Vadilo mu, že přijel pozdě. V jiném případě došlo při nevinném dětském zápase v americkém fotbale k potyčce, při níž jeden z otců vytáhl střelnou zbraň.

Křik a nadávky si vysloužil řidič, který ochotně zaskočil v práci za svého kolegu. Když přijel ve správný čas s dětmi na zastávku, žádní rodiče tam nebyli. Rozhodl se proto pokračovat v jízdě a vrátit se na místo později. Tou dobou tam již na něj čekali, aby si to s ním vyřídili.

ČTĚTE TAKÉ: Místo lupičů chytali policisté pokémony. Ignorovali volání o pomoc a otáčeli se na zákazu

„Je to hrozné. Takové chování je pro nás opravdu nebezpečné. Není to poprvé, co se to stalo," upozornila Nancy, jedna z řidiček školního autobusu. Podle mluvčí školy postupoval řidič správně. „Je nutné, aby se rodiče uklidnili a aby pochopili, že naší prioritou číslo jedna jsou děti a jejich bezpečí,“ dodala vyděšená zaměstnankyně školy.

Agresivní rodič způsobil rozruch také v americkém státě Tennessee, a to na dětském zápase v americkém fotbale v Nashvillu, píše web News Channel 5. Do konce zápasu zbývalo jen několik vteřin, když vypukl chaos. Rozzuření rodiče vtrhli na hřiště a začali křičet na rozhodčího. Vedoucí týmu jednoho otce ze hřiště vyhodil, ten se ale vrátil. Tentokrát měl však v ruce pistoli.

„Někdo mohl být zraněn,“ vyčetl divákům přehnanou reakci předseda fotbalové ligy Terry Martin. „Musíme se proti tomu postavit a takovému chování zabránit,“ apeloval. Podle vedení týmu by měli být rodiče na zápasech především pozitivní ve fandění svým ratolestem a nenapadat rozhodčí.

Mezi vedoucími oddílů týmu se nyní uvažuje i o tom, že zruší zbytek ligových zápasů. „Musíme učinit tvrdé rozhodnutí, které bude nejlepší pro naši komunitu. Nechte děti, ať se dobře baví sportem, nekažte jim to,“ řekl šéf celého klubu Roy Osborne. Než padne rozhodnutí, bude na každém zápase hlídat ozbrojená ochranka.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Medvěd se vloupal do domu. Nečekaný zloděj ukradl z mrazáku lasagne a zmizel, ukazuje video

Tagy: