Z odvykačky k oltáři. Z herce a moderátora Mirka Šimůnka bude ženáč a otčím

Herec Mirek Šimůnek měl nakročeno i do Hollywoodu.

Herec a moderátor Miroslav Šimůnek přiznal, že si před časem sáhl na dno a mohl umřít. Kvůli své nespavosti polykal až třicet léků denně, čímž si na ně vypěstoval silnou závislost. Po odvykací kůře hlásí, že je „čistý“ a chystá ve svém životě učinit zásadní krok.

V poslední době se o Šimůnkovi mluvilo v souvislosti s jeho závislostí na lécích. V době, kdy mu tělo vypovědělo službu, bral až třicet prášků denně. Odvykačka v brněnské léčebně, kterou podstoupil, dopadla úspěšně.

„Potkal jsem tam lidi, které doma nic nečekalo, neměli rodinu, zázemí, nic... Tak se tam drželi, co nejdéle to šlo. Já to měl nastavené úplně jinak. Měl jsem ohromnou motivaci vrátit se co nejdříve do normálního života. Podařilo se mi to,“ prohlásil herec.

Za odhodláním dát se psychicky a zdravotně do pořádku byla i jeho současná láska Alice, která se věnuje lektorské a poradenské činnosti. Je již jednou rozvedená a z manželství má jedno dítě, čímž z něj udělá otčíma. „Že jsem nastoupil na efektivní léčbu, byla práce právě mé partnerky. Obrovsky mi pomohla. Nebýt jí, asi bych se k tomu zabojovat se závislostí neodhodlal,“ přiznal Mirek.

Svatba bude v zahraničí jen v úzkém rodinném kruhu

S Alicí se znal delší dobu, jejich přátelský vztah se ve vážnou známost přeměnil až po letech. „Jí nezajímalo, jestli jsem herec, jestli jsem méně či více známý, kolik beru za natáčecí den nebo zda jsem měl nějaké ženy před ní. Je to nesmírně laskavý, čistý, milující člověk. Je navíc soběstačná, inteligentní, velmi vzdělaná žena, která je ke mně vždy velmi upřímná,“ prozradil herec.

I proto se rozhodl, že učiní životní krok a Alici si vezme za manželku. „Vezmeme se v létě, ale datum ještě nevíme. Nebude to asi v Česku, ale v zahraničí. Svatba bude nejspíše komorní jen v úzkém rodinném kruhu,“ přiblížil Šimůnek, který si v době pandemie přivydělával tím, že rozvážel z restaurace jídlo k zákazníkům domů.

„Ta zvláštní nevyzpytatelná doba nás všechny postavila před mnohé výzvy. Spousta lidí, včetně mě musela flexibilně zareagovat a najít si jiný zdroj obživy. Ty zkušenosti jsou k nezaplacení,“ popsal herec.

Tagy: