Osm dětí se zřítilo z rozhledny na Děčínsku. Dvě těžce zraněné letěly vrtulníkem do Prahy

Zásah u rozhledny, z níž se zřítilo osm dětí.

Pád dětí z rozhledny

Z rozhledny Triang u Markvartic na Děčínsku se ve čtvrtek krátce před 21:00 zřítilo osm dětí a jeden dospělý. Původní informace hovořily o šesti dětech, mluvčí hasičů Petr Pelikus informaci později upřesnil. Na místě byly všechny složky integrovaného záchranného systému. Věcí se zabývá policie, sdělila mluvčí policie Veronika Hyšplerová.

Děti jsou ve věku od 8 do 15 let. „V tuto chvíli se věcí zabýváme a bližší informace zatím nemáme,“ dodala Hyšplerová. Policie poskytla hasičům součinnost, dodala.

ČTĚTE TAKÉ: Šokující verdikt soudu v Řezně: Pachatel znásilnění je na svobodě, oběť má trvalé trauma

Dvě děti musely s podezřením na vážné zranění transportovat vrtulníky do Prahy, dva lidé se středně vážným zraněním skončili v nemocnici v Ústí nad Labem. O další čtyři děti se středně vážným zraněním se starají v děčínské nemocnici.

Podle reportéra CNN Prima NEWS Kristiána Šujana se jedná o těžko přístupný terén. Do oblasti zamířili také policejní krizoví interventi a psycholog. „Na místo byli přizváni psycholog a policejní krizoví interventi a také z řad hasičů a záchranářů zamířili na místo krizoví interventi. Pro nás je teď stěžejní zjistit, o které zraněné děti jde, zjistit kontakty na jejich zákonné zástupce a o této události je informovat,“ uvedla Hyšplerová. Policie také vyšetřuje příčiny a okolnosti neštěstí, pokračovat bude i v pátek.

Děti si měly podle prvních informací pořídit na plošině fotografie a v jednu chvíli jich tam mělo být patnáct místo povolených čtyř, uvedl z místa reportér televize CNN Prima NEWS.

K neštěstí vyrazilo pět jednotek hasičů, kteří poskytli dětem předlékařskou pomoc a z těžko dostupného terénu je předali záchranářům, doplnil Pelikus. K události vyjel i místostarosta obce Markvartice Libor Kunte, aby se se situací seznámil.

Dřevěná vyhlídková věž Triangl se nachází asi 2,5 kilometru od Markvartic a její vyhlídková plošina je podle webu s přehledem rozhleden asi tři metry nad zemí. Dostat se na ni lze po žebříku.

Tagy: