Z totálního fiaska radikálních Pirátů mám radost. Voliči dostali rozum, říká Klaus

Václav Klaus

Václav Klaus hodnotí výsledky voleb

Pozitivním výsledkem voleb je pro exprezidenta Václava Klause totální fiasko radikálních Pirátů. „Jsou těmi, kteří ve volbách nejvíce prohráli,“ prohlásil ve vysílání CNN Prima NEWS.

Piráty považuje Klaus za největší zlo naší politické scény. „Voliči ukázali jistý rozum a nepodlehli neotřelosti Pirátů a spočítali jim to. Předvolební koalice se nemají dělat,“ doplnil Klaus.

Klaus si myslí, že volby dopadly překvapivě a výsledek je nejednoznačný. „Vidím v tom prvky pozitivní i negativní. Pozitivní pro mě je totální fiasko radikálních levicových Pirátů, kteří hrozili, že nám tu zavedou režim, proti kterému byl komunismus docela procházkou. Jsou ti, kdo nejvíc ve volbách prohráli. Že se Maláčová nedostala, je pro mě naprosto úžasný výsledek. Došlo k pádu ČSSD a KSČM. Myslím, že je také férové říci, že výrazně oslabilo hnutí ANO Andreje Babiše, ztratilo své postavení,“ řekl Klaus.

„Volby jsou pravdou o naší zemi. Já považuji za strašlivý výsledek, že zvítězili totálně probruselské politické strany. U nás vyhráli ti, kterým nezáleží na nezávislosti. Jestli někde bouchá šampaňské, je to v Bruselu,“ pokračoval exprezident.

Podle Klause ODS „prošustrovala“ svoji šanci nesmyslným projektem koalice Spolu. „ODS na tom vyloženě prodělala a není to pro ně rozumné,“ dodal exprezident.

Řeč přišla i na Trikolóru. „Je nesmírně obtížné vydupat ze země politickou stranu. Lidé jsou už ‚přebraní‘. Myslím, že výsledek odpovídá tomu, co je možné,“ míní Klaus.

Tagy: