Útočník ve Vrchlabí bezdůvodně pobodal muže do krku. Vinu přiznal, hrozí mu 12 let za mřížemi

Agresor z Vrchlabí stanul před soudem.

Muži za pokus o vraždu hrozí 12 let

Za pokus o vraždu stanul v pondělí před královéhradeckým krajským soudem 36letý muž. Ten měl loni v květnu na vrchlabském autobusovém nádraží jednoho muže bezdůvodně pobodat do krku, zatímco dalšího pořezal, zmlátil a zkopal. V době činu měl být posilněn alkoholem. Hrozí mu dvanáctileté vězení.

Byl pátek 12. května, když se nádraží ve Vrchlabí stalo místem brutálního neopodstatněného činu. Na zemi zůstala kaluž krve poté, co nyní obžalovaný J. M. bezdůvodně bodl jiného muže do krku devíticentimetrovým nožem.

ČTĚTE TAKÉ: Přítelkyně ho naštvala, tak ji rozporcoval. V balících pak posílal části těla po celém Česku

„Ten kluk, co ho podřízl, šel v pohodě přes silnici. Říkal mi: ‚Ahoj,‘ a pak tam přišel on, ohnal se a bylo vyřízeno,“ popisoval tehdy svědek události štábu CNN Prima NEWS rychlý sled událostí. Právě očití svědci potom zraněnému drželi ránu, aby nevykrvácel. Napadený nakonec útok přežil. Pomáhat mu měl i agresor, který si zřejmě uvědomil, co provedl. Jeho běsnění bez zásahu policie přitom trvalo od odpoledních hodin. Vyhrožoval své známé, pořezal a později zbil muže sedícího na lavičce. Pobodání se dopustil hodinu poté.

„Nebylo to úmyslné a lituji toho. Já jsem myslel, že ten nůž byl čepelí na druhou stranu. Ale byl oboustranný, takhle to dopadnout nemělo,“ vysvětloval tehdy u vazebního zasedání agresor, který byl už patnáctkrát soudně trestaný. Po útoku ve Vrchlabí mu policisté naměřili 1,7 promile alkoholu v krvi. U pondělního soudu nic nerozporoval, ale zároveň nic dalšího nedodal. Ani slova lítosti.

„Možná to chtěl říct ještě předtím, dřív a teď od toho momentálně upustil,“ uvedl obhájce Dalibor Pluskal. Poukázal na to, v jakém psychickém rozpoložení se jeho klient nachází. Muž po krátké poradě s ním totiž uvedl, že souhlasí se všemi body obžaloby a že se cítí být vinen.

„Vzhledem k tomu, že došlo k prohlášení viny pana obžalovaného, byl trest navrhován okolo dvanácti let odnětí svobody jako trest souhrnný a úhrnný, pro jehož výkon by měl být pan obžalovaný zařazen do věznice se zvýšenou ostrahou,“ komentovala přiznání státní zástupkyně Lenka Faltusová. Obžalovaný by měl podle návrhu znalců absolvovat také ústavní léčbu kvůli alkoholismu a závislosti na drogách. Rozsudek bude vynesen v úterý dopoledne.

PODÍVEJTE SE: Surová vražda 14letého chlapce otřásla obyvateli Hradce. Jak reagují?

Tagy: