Nechtěl jsem jí ublížit, jen vystrašit, hájil se muž. Za pokus o vraždu dostal 10 let vězení

Za bodnutí ženy do krku má jít muž na 10 let do vězení.

Pokus o vraždu spolubydlící

U soudu v Prešově padl rozsudek nad mužem, který v obci nedaleko Humenného pobodal kuchyňským nožem do krku svou spolubydlící. Za mřížemi má strávit deset let. Vinu z pokusu o vraždu ale odmítá a proti rozsudku se na místě odvolal. Tvrdí, že ji chtěl pouze vystrašit.

Nůž skončil v krku oběti jen několik milimetrů od důležité tepny. Soudní znalec poukázal na to, že kdyby ji muž zasáhl, oběť by vykrvácela nejpozději do 20 minut.  „Kdyby ten nůž byl ostřejší, byla by mrtvá,“ řekla matka oběti pro TV JOJ.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Smrt při rozvozu jídla. Po Anně zbyly čtyři děti, manželova vzpomínka trhá srdce

Pachatel ale vinu z pokusu o vraždu odmítá. U soudu tvrdil, že je vinný z ublížení na zdraví. Obžaloba je podle něj postavená na základě jeho opileckých řečí.

Matka oběti také potvrdila, že spory mezi spolubydlícími byly dlouhodobé. V osudný den se údajně hádali několik hodin. „Byl to čin odporu za dlouhé týrání, už jsem to nemohl psychicky vydržet,“ tvrdil.

Ve své závěrečné řeči muž žádal, aby soud vzal v úvahu jeho závislost na alkoholu. Uvedl, že měl v sobě v době činu několik promile. „V životě jsem poškozené nechtěl úmyslně ublížit na zdraví,“ sdělil.

Za pokus o vraždu ho soud poslal na 10 let do vězení. Muž se proti verdiktu  na místě odvolal.

Tagy: