Hvězdnému influencerovi hrozí vězení. Našli u něj kokain, drogy měl prodávat i nezletilým

Slovenská policie odhalila rozsáhlý ilegální byznys s drogami. Kriminalisté obvinili z nedovolené výroby a prodeje omamných a psychotropních látek 25letého muže. Podle informací webu Korzár je pachatelem známý influencer, vystupující pod pseudonymem Halien. Ten se k případu zatím nevyjádřil, na sociálních sítích se jen pochlubil svými zásnubami.

Košické kriminálce se podařilo mladíka obvinit po několikaměsíčním úsilí. „Během domovní prohlídky minulý týden v jednom z košických bytů policisté zajistili vícero podezřelých látek a další věci související s drogovou trestnou činností. Osobu podezřelou z drogové trestné činnosti zadrželi,“ informovali vyšetřovatelé.

ČTĚTE TAKÉ: Na zamilovaný pár vzal sekeru. Křičel, že oba zabije, hororovou scénu klidnila policie

Podle předběžných výsledků z laboratoře byla potvrzena přítomnost drog v množství, z něhož by bylo možné připravit přibližně 700 dávek kokainu a 250 extáze.

„Krajský policejní vyšetřovatel z obzvlášť závažného zločinu nedovolené výroby omamných látek a psychotropních látek, jedů, jejich držení a následného obchodování s nimi obvinil pětadvacetiletého muže z Michalovic,“ píše se dále v prohlášení policie. Obviněnému v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody v délce 10 až 15 let. „Podnět k vazebnímu stíhaní soudce přijal,“ doplnili kriminalisté.

Známý influencer mezitím plánuje veselku

Server Korzár informuje, že obviněným by měl být Ján Š., který na sociálních médiích vystupuje pod přezdívkou Halien. Na Instagramu slovenského streamera a někdejšího hráče Fortnitu, který se v březnu zúčastnil Clash of the Stars, sleduje téměř sto tisíc fanoušků.

Influencer měl podle policie drogy uchovávat ve svém přechodném bydlišti v Hutnícké ulici. Drogy měl prodávat i nezletilým.

Halien tyto informaci zatím nekomentuje, s fanoušky se na instagramovém účtu podělil jen o radostnou zprávu, že požádal svou partnerku o ruku. „Chci vám oznámit, že jsme se s mojí přítelkyní zasnoubili,“ napsal na svém profilu a přiložil fotografii prstenu.

K současné situaci se prý hodlá vyjádřit v nejbližší době.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Gangy vykradačů aut ze zahraničí terorizují Prahu. Technologií ruší signál při zamykání

Tagy: