Zdrcený dědeček o smrti šestiletého Davídka: Děti ho bily a branku na něj schválně pustily

Šestiletý David zemřel v Iliašovcích poté, co na něj spadla branka.

Fotbalová branka zabila chlapečka

Za Davídkovu smrt nejspíš mohou ostatní chlapci, kteří ho často bili, tvrdí dědeček tragicky zesnulého prvňáčka na Slovensku. Branku na něj podle něj schválně pustili. Událost otřásla zemí v úterý. Na šestiletého školáka spadla ve sportovním areálu fotbalová branka. Záchranáři mu už bohužel nedokázali pomoct.

Podle dědečka malého Davídka si skupinka dětí v osudný den chtěla zahrát fotbal. Jak se prvňáček ocitl pod brankou, sám netuší. Nevylučuje ale, že ho tam ostatní chlapci postavili naschvál. „Oni ho vždy bili, byli vždy dotíraví,“ řekl slovenským médiím.

ČTĚTE TAKÉ: Obrovská tragédie na sídlišti v Žilině: Z okna paneláku vypadla žena, byla na místě mrtvá

„Myslím si, že branku zdvihli a řekli mu, ať pod tu konstrukci vleze. V tu chvíli ji na něj naschvál spustili,“ je přesvědčen muž.

Přivolaní záchranáři Davídkovi už nedokázali pomoci. Zranění utrpěná mimo jiné v oblasti hlavy se neslučovala s životem. Zasahující lékař nevyloučil krvácení do mozku. Starostka mezitím poukázala na skutečnost, že děti si na hřišti hrály bez dozoru rodičů. Podrobnosti nyní vyšetřuje policie.

Tragická dětská hra se odehrála na fotbalovém hřišti v Iliašovicích. Děti pravděpodobně zvedaly fotbalovou branku, která při pádu způsobila malému Davidovi smrtelné zranění. Areál v obci je pro veřejnost otevřený nepřetržitě. Kdokoliv si sem může v jakoukoliv dobu přijít zasportovat.

Podobné nehody bohužel nejsou výjimečné. Na neoploceném fotbalovém hřišti zemřel pod nezajištěnou konstrukcí branky před devíti lety čtrnáctiletý chlapec na Náchodsku. V Přibyslavicích na Třebíčsku zlomila převrácená branka vaz třináctiletému chlapci v roce 2009.

Česká fotbalová asociace tehdy vyhlásila projekt Bezpečná branka, který měl za cíl vyměnit tisíce brankových konstrukcí na hřištích. Všechny kraje se do něj ale nezapojily.

Tagy: