Nožem ubodala matku partnera před svými dětmi. Zlínský soud poslal vražedkyni na 8 let za mříže

Osm let ve věznici s ostrahou stráví 39letá žena z obce na Zlínsku za vraždu 76leté matky svého partnera. V pondělí o tom rozhodl Krajský soud ve Zlíně.

Obě ženy spojovalo trvalé, několikaleté nepřátelství a neshody. Spory vyvrcholily letos na konci července, kdy po předchozí slovní rozepři mladší z žen napadla matku svého přítele. Podle soudu ji odtáhla do kuchyně, kde ji opakovaně bila pěstí do obličeje, škrtila a osmkrát ji s velkou intenzitou bodla kuchyňským nožem do hlavy, krku a zad. Napadená po útoku vykrvácela z krční tepny.

ČTĚTE TAKÉ: Namol opilý cizinec srazil v Brně dva chodce. Když se šel druhý den udat, stále nebyl střízlivý

Soud označil ženino jednání za zavrženíhodné. „Na první pohled osm let za vraždu vypadá jako velmi nízký, dokonce neadekvátní trest. Na straně druhé, soud může buď schválit, nebo neschválit dohodu. My jsme si podrobně přečetli veškeré spisové materiály, celkem jsme o tom i v senátě dost diskutovali,“ řekl předseda senátu Radomír Koudela.

Sjednanou dohodu považuje za zákonnou. Při rozhodování podle něj vzal soud v potaz především konfliktní vztah mezi oběma ženami. „Ten byl dosti zapříčiněn jednáním poškozené,“ vysvětlil Koudela. Soud zohlednil i osobnost obviněné. „IQ 60, hodnocení: milá, hodná, velmi příjemná k dětem, snažící se pro děti udělat to nejlepší,“ dodal Koudela.

Žena u soudu uvedla, že jednala v afektu v důsledku dlouhodobého komplikovaného soužití se seniorkou. „Stalo se tak proto, že mě a děti pět let týrala a už se to nedalo vydržet. Je mi moc líto, co jsem udělala, je to velmi špatné,“ uvedla odsouzená.

Celé tragédii přihlížely i dvě agresorčiny nezletilé dcery. Jednu z nich měla žena podle soudu dokonce přimět k tomu, aby jí pomohla zavražděnou odtáhnout za nohy do sklepa, kde její tělo dala do sudu. Poté se šla s dětmi naobědvat. Posléze žena podle soudu mrtvou naaranžovala tak, aby to vypadalo, že spadla ze schodů. „Je mi líto, že u toho děti byly a že to viděly,“ řekla pachatelka.

Žena byla odsouzena nejen za zvlášť závažný zločin vraždy, ale i za přečin ohrožování výchovy dítěte. Rozsudek je pravomocný, byl vysloven na základě dohody o vině a trestu, na který obžalovaná přistoupila. Dětem je navíc povinna zaplatit nemajetkovou újmu. U každé z dcer je to 80 tisíc korun.

Připomeňte si detaily otřesného případu:

Tagy: