Záběry noční bitky v Brně: Surové kopání i bití pěstmi. Incidentu přihlížely desítky lidí

V Brně zasahovali těžkooděnci při bitce čtyř lidí.

Záběry z bitky, ke které došlo v noci z pátku na sobotu v brněnské ulici Cejl, se šíří po sociálních sítích. Na videu je vidět, jak tři osoby bijí a kopají muže, jenž leží na zemi. Podle některých uživatelů mělo jít o spor mezi Čechy a Ukrajinci. To ale policie rázně odmítá. K důslednému prověřování informací, které lidé sdílejí na sociálních sítích, vyzval ministr vnitra Vít Rakušan (STAN).

Podle policie se do bitky zapojily čtyři osoby. Na záběrech je vidět, jak na zemi leží jeden muž, na kterého útočí tři další. Dva z nich nemají tričko a ležícího muže surově bijí pěstmi a kopou do něj. Muž se po chvíli zvedá ze země a odbíhá k jednomu z domů.

Někteří uživatelé na sociálních sítích tvrdí, že mělo jít o střet mezi Čechy a Ukrajinci. Policie ale takové tvrzení odmítá. „Incident nemá spojitost s romskou ani ukrajinskou menšinou,“ uvedl pro CNN Prima NEWS mluvčí jihomoravské policie Pavel Šváb.

Podle videa na sociálních sítích bylo na místě několik jednotek policie včetně psovodů. Sešly se zde také desítky lidí, kteří zásahu přihlíželi. Ulice Cejl je součástí sociálně vyloučené lokality přezdívané Bronx a obývané početnou romskou komunitou.

„Roztržka vyústila ve fyzické napadení. Na místě zůstal jeden zraněný člověk. Jedná se o cizince, který musel být hospitalizován,“ uvedl Šváb. Podle svědků incidentu, kteří hovoří ve videu, měl zraněný muž utrpět bodná zranění. Policie ale příčinu zranění zatím odmítla komentovat s tím, že je zapotřebí vyslechnout aktéry události a prověřit všechny okolnosti.

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) na Twitteru vyzval, aby si lidé prověřovali informace, které sdílejí. „Nepřispívejte k šíření lží. Odpovědnost za řešení konfliktů a zachování pořádku je na policii. Ale odpovědnost za to, že nebudeme nálady ve společnosti zbytečně jitřit, je na každém z nás,“ napsal.

Případem se nyní budou zabývat policisté. „Podezřelé jsme zadrželi a konfliktem se zabýváme pro podezření z výtržnictví a ublížení na zdraví,“ uvedli.

Tagy: