Záběry z bojů: Přesný úder Ukrajinců. Raketami HIMARS zdecimovali ruskou artilerii

Ukrajinci zasáhli raketami HIMARS ruská děla Msta.

Ukrajinské HIMARS ničí ruskou artilerii

Ukrajinci opět ukázali, jak se mistrně naučili používat moderní americké raketomety HIMARS. Pomocí nich totiž zničili kvarteto ruských samohybných houfnic Msta. A to v jeden stejný okamžik.

Do ukrajinských zaměřovačů se tentokrát dostaly ruské samohybné houfnice Msta. Na videu, které zveřejnilo ukrajinské ministerstvo obrany, jsou vidět přímé zásahy okupantských strojů. A to prakticky v jeden stejný okamžik. Z ruské artilerie toho po úderu HIMARS moc nezbylo.

Ukrajinci dodali, že k úderu došlo v Doněcké oblasti, která je již řadu měsíců jedním z epicenter války. Podstatnou část tohoto regionu už léta ovládají proruští separatisté s podporou Moskvy.

Raketomety HIMARS jsou jedny z nejničivějších zbraní, které mají Ukrajinci aktuálně k dispozici. Kyjev je obdržel od USA v rámci podpůrných zbraňových balíčků. Proti Rusům vypálily již tisíce střel.

I Moskva si uvědomuje, že HIMARS jsou pro ni závažnou hrozbou. Ruský ministr obrany Sergej Šojgu dokonce před časem označil tyto raketomety za „prioritní cíle“ ruských vojáků, jak informoval deník South China Morning Post. Ukrajinci se pro list The Wall Street Journal nechali slyšet, že největší hrozbou pro jejich HIMARS jsou ruské kamikaze drony.

Tagy:
válka Moskva USA Kyjev dělostřelectvo Sergej Kužugetovič Šojgu ruská invaze na Ukrajinu M142 HIMARS